Szerző: Bányai György

2007. július 3. 16:34

A Google megvetheti a lábát a telefonos piacon is

A Google hivatalos blogján olvasható a hír, miszerint a a GrandCentral internetes telefonszolgáltatásait kínáló cég immár Google-tulajdon. Bár a pénzügyi részletekre nem tér ki a híradás, azt azonban szakmai berkekben rebesgetik, hogy néhány tízmillió dollárnál nem fizetett az óriás többet.

[HWSW] A Google hivatalos blogján olvasható a hír, miszerint a a GrandCentral internetes telefonszolgáltatásait kínáló cég immár Google-tulajdon. Bár a pénzügyi részletekre nem tér ki a híradás, azt azonban szakmai berkekben rebesgetik, hogy néhány tízmillió dollárnál nem fizetett az óriás többet.

A GrandCentral internetes szolgáltatása jelenleg béta fázisban van. Lényege, hogy a felhasználó a GrandCentral oldalán regisztrált telefonszámra vonhatja össze az összes meglévő (mobil, otthoni, munkahelyi) telefonszámára érkező hívásokat és üzeneteket. Megmondhatjuk azt is, hogy egy hívás esetén az összes, a rendszerbe jelentett készülék csörögjön, vagy épp egyik se, függően attól, hogy ki keres éppen. A GrandCentral telefonszám a felhasználóé, tehát nem a munkahelyi, vagy otthoni készülékhez kötött. A szolgáltatáshoz tartozik egy központi hangposta is, amelyet bármely készülékről, vagy akár az interneten is meghallgathatunk, továbbíthatunk. Arra is van lehetőség, hogy spamként zárjuk ki, vagy felvegyük telefonkönyvünkbe a hívót.

A GrandCentralt a Dialpad Communications (amelyet 2005 júniusában a Yahoo vásárolt meg) üzleti fejlesztésekkel foglalkozó részlegének vezetője Craig Walker és helyettese, Vincent Paquet indította útjára, majd 2006 szeptemberében el is kezdték a bétatesztet. Eddig a szolgáltatás csak amerikai telefonszámokkal volt használható, kizárólag Amerikában, de ismerve a Google gyors terjeszkedését és azt, hogy szolgáltatásaihoz (Gmail, Gtalk) könnyen illeszthető, rizikó nélkül jósolható, hogy a távolkeleti és európai piac sem marad sokáig érintetlen.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 22. 18:59

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.