Szerző: Bizó Dániel

2007. július 3. 14:24

Az SAP elismerte, voltak "helytelen letöltések" az Oracle oldalairól

[The Wall Street Journal/HWSW] Az SAP a mai napon hivatalosan elismerte, hogy egy leánya néhány helytelen letöltést hajtott végre az Oracle védett weboldalairól. A német szoftveróriás ugyanakkor sietett leszögezni, hogy a letöltésekkel megszerzett anyagok nem kerültek hozzá, azok mindvégig megmaradtak érdekeltségének rendszerében. Az SAP hozzáteszi, hogy véleménye szerint az Oracle-t nem érte jelentős kár, de nyitott a megegyezésre.

[The Wall Street Journal/HWSW] Az SAP a mai napon hivatalosan elismerte, hogy egy leánya "néhány helytelen letöltést" hajtott végre az Oracle védett weboldalairól. A német szoftveróriás ugyanakkor sietett leszögezni, hogy a letöltésekkel megszerzett anyagok nem kerültek hozzá, azok mindvégig megmaradtak érdekeltségének rendszerében. Az SAP hozzáteszi, hogy véleménye szerint az Oracle-t nem érte jelentős kár, de nyitott a megegyezésre.

Az Oracle március végén perelte be az SAP-t azzal a váddal, hogy az terméktámogatási weboldaláról több ezer dokumentumot és szoftvert töltött le jogosulatlanul. A perirat szerint az SAP tisztességtelenül versenyezve ígért alá nekik az Oracle saját szellemi tulajdonát felhasználva, és illegálisan szerzett meg Oracle-ügyfeleket. Az amerikaiak meghatározatlan büntetést kérnek, illetve egy határozatot arról, hogy az SAP nem léphet be az Oracle weboldalaira.

Az SAP védekezése két alappillére épül. A letöltések túlnyomó többségét igenis teljesen jogszerűen végezte el a TomorrowNow, mely az SAP leánya, mivel ügyfelei nevében tette azt, állítják a németek. Ráadásul abban a néhány esetben sem kerültek az SAP-hoz anyagok, mikor jogosulatlan hozzáféréssel kerültek szoftverek vagy dokumentum letöltése, azok mindvégig a TomorrowNow rendszerében maradtak, hangsúlyozza az SAP hivatalos válasza. Az SAP 2005 tavaszán vásárolta fel a TomorrowNow-t.

Henning Kagermann, az SAP elnök-vezérigazgatója egyetlen nem megfelelő letöltést sem tart elfogadhatónak, és sajnálkozását fejezte ki a sajtóval folytatott konferenciabeszélgetés alkalmával. "Mikor megtudtam, mi történt, azonnal lépéseket tettem, hogy megerősítsem a TomorrowNow működésének felügyeletét" -- mondta Kagermann. Az esetet Mark White pénzügyi vezér vizsgálja ki, aki jogosult a megfelelő lépések megtételére, ha személyi következményekkel járnak is. Hozzátette ugyanakkor, úgy hiszi, az Oracle-t nem érte jelentős kár az SAP részéről.

A TomorrowNow 1998-ban alakult, hogy támogatási szolgáltatások nyújtson az Oracle által azóta felvásárolt JD Edwards és a PeopleSoft, valamint a Siebel ügyfeleinek. Az SAP stratégiai húzással 2005 elején vásárolta fel a vállalatot, ezzel kaput nyitva az Oracle hatalmas ügyfélbázisára. Olcsóbbnak mondott szolgáltatásaival a TomorrowNow nemcsak direkt versenyt támaszt a támogatási bevételekért, de az SAP "Safe Passage" programjának alapköveként az Oracle ügyfeleinek SAP-ra migrálását is támogatja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról