Szerző: Ady Krisztián

2007. július 3. 11:44

Légzsákkal látná el a mobil merevlemezeket a Sony

[Techworld] Légzsákot szabadalmaztatna a Sony az érzékeny elektronikai eszközök, például a mobil merevlemezek védelme érdekében. Az amerikai szabadalmi kérvényben szereplő információk szerint a vállalat egy folyadékkal töltött zsákba csomagolná a készüléket, így védve azt az ütődés, leejtés okozta behatásoktól.

[Techworld] Légzsákot szabadalmaztatna a Sony az érzékeny elektronikai eszközök, például a mobil merevlemezek védelme érdekében. Az amerikai szabadalmi kérvényben szereplő információk szerint a vállalat egy folyadékkal töltött "zsákba" csomagolná a készüléket, így védve azt az ütődés, leejtés okozta behatásoktól.

A technológia persze nem csak notebookokba szerelt mobil merevlemezeknél, hanem olyan készülékeknél is alkalmazható, melyek szintén védtelenek a leejtésből fakadó behatások ellen, például mobil kameráknál, médielejátszóknál is alkalmazható, ahol a háttértárat védhetik ezzel a megoldással. A Sony állítása szerint bár korábban is voltak már kísérletek hasonló folyadékos, géles megoldások kifejlesztésére, a szabadalmaztatott megoldás hatékonyabb ezeknél.

A korábbi változatoknál a komolyabb ütődések ellen nem védett a "töltet", a Sony azonban "távtartókat" is elhelyezne a két felület között, ami megakadályozná, hogy az erős ütődés minden folyadékot kipréseljen a felületek közül, illetve a folyadékok között középen tartaná a védett eszközt. A távtartók olyan struktúrát alkotnak, hogy nyomás alatt közelebb kerülnek egymáshoz, még nagyobb ellenállást kifejtve, még több mozgási energiát elnyelve.

A Sony szerint az új struktúra szükségtelenné teszi zselés állagú anyag használatát, egyszerű víz, vagy szilikon olaj is használható lenne. Az elektronikát természetesen védeni kell a folyadékoktól, így a védett készüléket egy "vízhatlan réteg" venné körül.

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 22. 18:01

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.