Szerző: Ady Krisztián

2007. június 29. 12:30

Nyári akciót indít a Blu-Ray Disc Association a formátum népszerűsítésére

Nyári akciót, a Blu-ray következő generációs DVD-formátumot népszerűsítő promóciót indít július elsejétől a Blu-Ray Disc Association, mely sajnos csak az Egyesült Államok területén lesz érvényes. A vásárlók öt filmet választhatnak frissen vásárolt lejátszójuk mellé -- akár a PlayStation 3 játékkonzol mellé is.

[HWSW] Nyári akciót, a Blu-ray következő generációs DVD-formátumot népszerűsítő promóciót indít július elsejétől a Blu-Ray Disc Association, mely sajnos csak az Egyesült Államok területén lesz érvényes. A vásárlók öt filmet választhatnak frissen vásárolt lejátszójuk mellé -- akár a PlayStation 3 játékkonzol mellé is.

A szeptember 30-ig tartó akció 20 dolláros darabáron számolva legalább 100 dolláros kedvezményt jelent, feltéve, hogy a 21 kiadványt tartozó listáról származó öt filmet egyébként is meg szerettük volna venni. Az akció feltételei és az abban szereplő filmek listája a www.bluraysavings.com címen lesz elérhető -- a weboldal egyelőre még nem él.

A HD DVD és a Blu-ray között egyre inkább éleződik a formátumháború, alig pár hete az egyik legnagyobb kölcsönzőhálózat, a Blockbuster jelentette be, hogy kizárólag Blu-ray filmeket lehet majd kölcsönözni hálózata üzleteiben. A HD DVD sem hagyja azonban magát, a észak-amerikai HD DVD Promotional Group arról számolt be, hogy a lejátszók árának csökkentése hatására május utolsó hetében nem kevesebb mint 75 ezer HD DVD kiadvány talált gazdára a tengerentúlon, miközben a HD DVD-lejátszók eladása az összes HD-lejátszó értékesítések 60 százalékát tette ki.

A DVD leváltásáért küzdő médiaformátumok iránti kereslet piaci léptékben még jelentősen eltörpül a DVD forgalmához képest, ugyanakkor az árak meredek zuhanását és a nagyméretű tévék népszerűségét figyelembe véve a forgalom robbanásszerű bővülése várható idén, illetve a középtávú jövőben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról