Szerző: Ady Krisztián

2007. július 2. 13:27

Új logóra érdemes figyelni a vezeték nélküli hálózati eszközök dobozán

Megkezdődhet lassan a váltás a vezeték nélküli hálózati routerek és adapterek piacán: több gyártó is bejelentette, hogy a Wi-Fi Alliance minősítette legújabb termékeit, melyek megfelelnek a 802.11n szabványtervezet márciusban elfogadott, 2.0-ás verziószámú specifikációjának.

[HWSW] Megkezdődhet lassan a váltás a vezeték nélküli hálózati routerek és adapterek piacán: több gyártó is bejelentette, hogy a Wi-Fi Alliance minősítette legújabb termékeit, melyek megfelelnek a 802.11n szabványtervezet márciusban elfogadott, 2.0-ás verziószámú specifikációjának.

A Netgear RangeMax NEXT Wireless-N Router Gigabit Edition (WNR854T) hálózati routere, illetve a RangeMax NEXT Wireless-N Router (WNR834B) kapták meg az új logót, illetve a D-Link is bejelentette, hogy némely draft n-es terméke már megfelel az új specifikációnak. Az ASUS is piacra dob egy PC-s bővítőkártyát -- melyhez egy különálló, három antennát tartalmazó egység kapcsolódik három darab kábel segítségével --, mely már az új követelményrendszer feltételeit is teljesíti.

A következő generációs, 802.11n vezeték nélküli szabványtervezet végleges változatának elfogadása 2008 végén várható, a gyártók jelentős része azonban nem vár addig termékei bemutatásával: a mérnökök huzavonáira fittyet hányva akár teljes cseregaranciát is vállalnak termékeikre, amennyiben azok nem lennének később frissíthetők a végleges változatra.

WiFi draft 2.0

A Wi-Fi Alliance minősítése a felhasználók számára lényeges, az ilyen termékeknél sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a visszamenőleges kompatibilitás (802.11b és g) nem szenved csorbát, illetve a különböző gyártóktól származó termékek -- megfelelő teljesítmény mellett -- együttműködnek egymással, nem lesznek kompatibilitási gondok. A 2.0-ás előzetes specifikációnak megfelelő termékek dobozán a fenti címke jelöli majd a minősítést.

Az előzetes 2.0-ás specifikációnak a korábban megjelent termékek is megfelelhetnek, a gyártó biztosíthat olyan szoftverfrissítést, mellyel a vezeték nélküli router, vagy adapter teljesítheti a 802.11n új változata által támasztott követelményeket. Az 802.11n 2.0 specifikáció elsősorban a WPA2 (Wi-Fi Protected Access 2) titkosítás kompatibilitásában, illetve a QoS (Quality of Service) menedzsment szolgáltatások terén hoz jelentős változásokat.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 16:16

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.