Szerző: Bányai György

2007. június 29. 13:34

Online tárhelyet ad a Dell számítógépeihez

A Dell online tárhelyet kínál Inspiron és XPS gépeihez, elsőként az élvonalbeli gyártók közül. Az Inspiron PC-széria mellé 3, míg a főként játékosoknak kínált XPS sorozathoz 10 gigabájtnyi terület jár.

[HWSW] A Dell online tárhelyet kínál Inspiron és XPS gépeihez, elsőként az élvonalbeli gyártók közül. Az Inspiron PC-széria mellé 3, míg a főként játékosoknak kínált XPS sorozathoz 10 gigabájtnyi terület jár.

A gépekhez mellékelt tárhely egy évig vehető igénybe, de ezt követően a szolgáltatás meghosszabbítható. Arra is van lehetőség, hogy a kezdeti 3 és 10 gigabájtból 10, 20, vagy akár 30 gigabájt legyen. Korábban felröppent az a hír is, hogy egy új számítógép vásárlását megelőzően a régin tárolt adatok feltölthetőek lesznek (természetesen ennek a műveletnek a folyamata magas szinten titkosított) a Dell szerverére, hogy az új gépet az operációs rendszer mellett a fontos dokumentumokkal együtt vehessük használatba. E lehetőségről azonban a mai bejelentés nem tett említést.


DELL XPS 410

A tárhely eléréséhez előretelepített alkalmazást találunk a gépeken, amely nem csak feltölteni képes az adatokat, hanem időzített biztonsági mentést is végezhet. Az adatfolyam mindkét esetben titkosított és természetesen jelszóvédett is. A Dellnek az új szolgáltatás bevezetésére szüksége is van, mert a PC-piacon 17,7 százalékos részesedést bezsebelő HP-t egyre távolabból szemléli.

Az iSuppli adatai szerint az első negyedévben csupán 14,4 százalékos részesedést szerzett a Dell, miután PC-eladásai 6,8 százalékkal visszaestek. Amint arról korábban beszámoltunk, a Dell januárban megvált elnök-vezérigazgatójától, Kevin Rollinstól és újra az alapító, Michael Dell állt a cég élére, aki május elején bejelentette, mintegy 9 ezer embert bocsát el annak érdekében, hogy hatékonyabb szervezetté formálja az egykori PC-királyt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról