Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 28. 12:49

Több mint 40 százalékkal nőtt a Red Hat bevétele a legutóbbi negyedévben

Szerdán hozta nyilvánosságra legutóbbi pénzügyi negyedévének eredményeit a Red Hat. A vállalat mutatói minden várakozást felülmúltak, a bevétel 42 százalékkal, a profit pedig 17 százalékkal emelkedett.

[HWSW] Szerdán hozta nyilvánosságra legutóbbi pénzügyi negyedévének eredményeit a Red Hat. A vállalat mutatói minden várakozást felülmúltak, a bevétel 42 százalékkal, a profit pedig 17 százalékkal emelkedett.

A május 31-én véget ért első negyedévben a Red Hat bevétele az egy évvel korábbi 84 millió dollárról 118,9 millió dollárra ugrott, miközben a nettó nyereség 13,8 millió dollárról 16,2 millióra emelkedett. Az egyszeri tételek nélküli profit 33,7 millió dollár, azaz részvényenként 16 cent volt, ami 1 centtel felülmúlta az elemzői előrejelzést. A látványos növekedés elsősorban a Red Hat Enterprise Linux 5, valamint az új Jboss-termékek kedvező fogadtatásának köszönhető.

A Red Hat tavaly tavasszal kebelezte be a JBosst, szeptemberben pedig olyan új előfizetési csomagokat mutatott be, amelyekben a vállalati felhasználásra szánt Red Hat Enterprise Linux mellett a JBoss is megtalálható. A Red Hat előfizetéses konstrukciójának sikerét jelzi, hogy a cég bevételéből 103 millió dollár előfizetési díjak formájában folyt be. Matthew Szulik elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a negyedév folyamán a legnagyobb előfizetők közül egy kivételével mindegyik megújította szerződését, akinél ez esedékessé vált, az egy kivétel pedig a jelenlegi negyedévben tette ezt meg.

A jelenlegi negyedévre további növekedést várnak a Red Hatnél, Charlie Peters pénzügyi vezető szerint a bevétel 124 és 126 millió dollár között alakulhat, míg az egyszeri tételek nélküli nyereség részvényenként 17 cent körül várható majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról