Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 28. 08:45

A Föld lakosságának közel fele mobilozik már

Július végére a mobiltelefon-előfizetők száma világszerte elérheti a 3 milliárdot -- derül ki a brit Mobile World elemzőcég által nyilvánosságra hozott adatokból. A növekedés egyértelműen a fejlődő piacok számlájára írható, Kínában, Indiában és Afrikában soha nem látott ütemben növekszik az előfizetők létszáma.

[HWSW] Július végére a mobiltelefon-előfizetők száma világszerte elérheti a 3 milliárdot -- derül ki a brit Mobile World elemzőcég által nyilvánosságra hozott adatokból. A növekedés egyértelműen a fejlődő piacok számlájára írható, Kínában, Indiában és Afrikában soha nem látott ütemben növekszik az előfizetők létszáma.

"Több mint húsz évig tartott az első egymilliárd előfizető bekapcsolása, a második milliárdra már csak 40 hónapot kellett várni, a harmadik milliárdra pedig már csak két évet" -- mondta a Mobile World társalapítója, John Tysoe. Az elemzőcég becslései szerint minden percben ezer, azaz másodpercenként 16 új előfizető csatlakozik a mobilhasználók egyre népesebb táborához. Az év végére világszerte 3,25 milliárdan használnak majd mobiltelefont -- becsli a Mobile World.


Maszáj harcosok

Az idei első negyedévben világszerte 240 millió telefon talált gazdára, miközben az előfizetők létszáma 135 millióval emelkedett. Az iparág történetében ez volt a harmadik legerősebb negyedév, ennél csak 2004 és 2006 negyedik negyedévében nőtt jobban az előfizetői létszám. Európában már telített a piac, a penetráció 100 százalék feletti, a kontinensen a Mobile World szerint 666 millióan mobiloznak. A további fejlődés motorját a feltörekvő piacok képezik, az idei évben értékesített készülékek kétharmada itt talál gazdára.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról