Szerző: Bányai György

2007. június 27. 12:46

Száznegyvennégy centis LCD-monitorral rukkolt elő a Samsung

A Samsung Electronics tizenhat új LCD-t mutatott be Tajvanban. Az új panelek legkisebbje 19, míg a leghatalmasabbja 57 hüvelykes (144 cm) méretben került az érdeklődők elé.

[HWSW] A Samsung Electronics tizenhat új LCD-t mutatott be Tajvanban. Az új panelek legkisebbje 19, míg a leghatalmasabbja 57 hüvelykes (144 cm) méretben került az érdeklődők elé.

A Samsung tervei szerint az újdonságok ez év második felében kerülnek majd a lokális kereskedelmi forgalomba. Ezek közül a tajvani piacon eddig még nem látott méretű 57 hüvelykes az egészségügyben jelentkező igényeket is kielégítheti, bár a gyártó kínálatában már ma is fellelhetőek 32, 40 és 52 hüvelykes példányok. Ezeknek a nagyobb modelleknek az értékesítési mutatója ugyan elhanyagolható, de piacra kerülésük mégis segítheti növelni a profitot a Samsung Taiwan közleménye szerint.

A főbb tervek között szerepel, hogy idén 150 ezer monitor szállítását tervezik a helyi piacokra, szemben a tavalyi 130 ezerrel, ami 15,4 százalékos, már számottevőnek értékelhető növekedést jelent. További örvendetes hír, hogy a Samsung tovább csökkenti júliusban a panelek árát, ami jótékony hatással van az LCD-k átlagos eladási árára és természetesen a vásárlókedvre is. Mindemellett a gyártó a hírek szerint a 4:3 oldalarányú modellek folyamatos kivonása mellett inkább a 22 hüvelykes, vagy annál nagyobb szélesvásznú modellekre koncentrál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról