Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 2. 10:19

Munkába állt a Siemens új vezére

A hétvégén munkába állt a Siemens új elnök-vezérigazgatója, Peter Löscher, aki a német iparvállalat 160 éves történetének első olyan vezetője, aki kívülről érkezett a céghez. Löscher korábban több nagyvállalatnál töltött be különféle vezetői pozíciókat, de elnök-vezérigazgató sem volt még soha. Löscher a Merck gyógyszeripari cégtől érkezett a Siemenshez.

[HWSW] A hétvégén munkába állt a Siemens új elnök-vezérigazgatója, Peter Löscher, aki a német iparvállalat 160 éves történetének első olyan vezetője, aki kívülről érkezett a céghez. Löscher korábban több nagyvállalatnál töltött be különféle vezetői pozíciókat, de elnök-vezérigazgató sem volt még soha. Löscher a Merck gyógyszeripari cégtől érkezett a Siemenshez.

A 49-éves osztrák Löscher nemcsak tiszta kézzel ragadhatja meg a gyeplőt, de globális gyógyszeripari tapasztalatai segíthetik az újrafókuszáló Siemenst, mely történelmi gyökereit, a telekommunikációs ipart is lényegében maga mögött hagyta, és az olyan területekre koncentrál, mint az egészségügyi berendezések. Löscher ráadásul korábban a Siemens egyik legfőbb riválisának számító, hasonlóan kiterjedt ipari tevékenységet folytató General Electric kötelékében is szolgált szintén egészségügyi területen.

Löscher a tavasszal távozott Klaus Kleinfeldet váltja a Siemens élén, aki egy korrupciós botrány miatt távozott a cégtől, bár folyamatosan tagadta, hogy tudott volna a visszaélésekről és nem is szerepel a gyanúsítottak között. Az eddig napvilágot látott információk szerint a Siemensnél különféle alapítványokon keresztül vesztegettek meg ügyfeleket: az elmúlt hét évben összesen 420 millió eurónyi gyanús pénzmozgást derített fel a belső audit, de belsős pletykák szerint a végösszeg ennél sokkal magasabb lehet.

Az ügy kirobbanása óta több volt és jelenlegi Siemens-vezetőt letartóztattak és az amerikai Igazságügyi Minisztérium és a Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelet is vizsgálatot indított.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról