Szerző: Bányai György

2007. június 25. 16:34

Tömeggyártásban az 1,8 hüvelykes, 64 gigabájtos Samsung flash meghajtók

A Samsung Electronics megkezdte az 1,8 hüvelykes, 64 gigabájtos SSD tárolók, azaz flash memóriából álló meghajtók tömeggyártását. A gyártó leginkább a mobil számítástechnika területén szeretne üzleti sikereket elérni, amit bizonyít, hogy az új tárolók előnyei között kiemelték, hogy alkalmazásuk esetén átlagosan 20 százalékkal hosszabb üzemidőt várhatunk a noteszgépektől. További pozitívumok között szerepelt a nagyobb megbízhatóság, valamint a gyorsabb bootolási, illetve alkalmazás-indítási sebesség.

[HWSW] A Samsung Electronics megkezdte az 1,8 hüvelykes, 64 gigabájtos SSD tárolók, azaz flash memóriából álló meghajtók tömeggyártását. A gyártó leginkább a mobil számítástechnika területén szeretne üzleti sikereket elérni, amit bizonyít, hogy az új tárolók előnyei között kiemelték, hogy alkalmazásuk esetén átlagosan 20 százalékkal hosszabb üzemidőt várhatunk a noteszgépektől. További pozitívumok között szerepelt a nagyobb megbízhatóság, valamint a gyorsabb bootolási, illetve alkalmazás-indítási sebesség.

Jim Elliott, a Samsung flash termékágának marketing-igazgatója elmondta, hogy igen intenzíven növelik az OEM-gyártók érdeklődését a flash-alapú tárolók iránt, elősegítendő a technológiát alkalmazó termékek piacra kerülését, amelyek közül a prémiumkategóriás flash-alapú noteszgépeket, illetve ezek ultrahordozható változatait emelte ki.

Az 64 gigabájtos új meghajtó a burkolat alatt 64 darab, egyenként 8 gigabit kapacitású memóriamodulra szerveződik. A nagyobb mértékű méretcsökkentésnek a jelenlegi 51 nanométeres gyártástechnológia szab határt. Az 1,8 hüvelykes tárolók mellett az elkövetkezendő 3 évben a nagyobb méretű 2,5 hüvelykes, illetve a 3,5 hüvelykes tárolók megjelenését, egyúttal elterjedését is prognosztizálták, így akár az asztali számítógépekben is kiválthatjuk a tradicionális merevlemezes meghajtókat. A Samsung 2010-ig 270 százalékos növekedést vár a flash-alapú tárolóktól.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról