Szerző: Ady Krisztián

2007. június 25. 15:32

Ultrakönnyű és ultravékony a Toshiba legújabb Portégé noteszgépe

A világ legkönnyebb notebookjaként hirdeti legújabb ultrahordozható noteszgépét a Toshiba: a Portégé R500 a beépített, de eltávolítható optikai meghajtóval együtt is csupán 1,089 kilogramm tömegű. A készülék optikai meghajtó nélkül és Solid State Disk meghajtóval felvértezve már alig 780 grammos, ez az R500-változat a harmadik negyedév során lesz kapható.

[HWSW] A világ legkönnyebb notebookjaként hirdeti legújabb ultrahordozható noteszgépét a Toshiba: a Portégé R500 a beépített, de eltávolítható optikai meghajtóval együtt is csupán 1,089 kilogramm tömegű. A készülék optikai meghajtó nélkül és Solid State Disk meghajtóval felvértezve már alig 780 grammos, ez az R500-változat a harmadik negyedév során lesz kapható.

A Toshiba 12,1 hüvelykes noteszgépe nem csak a legkönnyebb, de a legvékonyabb is, mindössze 0,77 hüvelykes, azaz kevesebb mint 20 mm vékonyságú. Ez nem utolsósorban a Matsushita speciális, 7 mm vékony DVD-írónak köszönhető. A készülék kijelzője LED-es háttérvilágítású és úgynevezett transflective, azaz a háttérvilágítás optimális esetben teljesen ki is kapcsolható, a kijelző tartalma így is látható marad.

A Toshiba noteszgépjéhez rendkívüli integráltságú, speciális alaplapot tervezett, a nyomtatott áramkör mindkét oldalát teleültették alkatrészekkel, ezzel spóroltak rengeteg helyet, többek között az optikai meghajtó számára. Az R500 akkumulátoros üzemideje meghaladhatja a 12 órát is, természetesen egy nagyobb kapacitású, a tömeget is alaposan növelő akkumulátor használatával.

Toshiba Portégé R500
Toshiba Portégé R500

Az R500 ajánlott konfigurációja 2000 dolláros áron kerül az üzletekbe, ezért előre telepített Windows XP Pro operációs rendszert, 1,2 GHz-es, ultraalacsony feszültségű Core 2 Duo processzort, 1 gigabájtnyi memóriát, 120 gigabájtos merevlemezt, 8x-os DVD-írót, Intel GMA950 grafikus vezérlőt, 802.11n előzetes specifikációnak megfelelő WLAN-vezérlőt, és Bluetooth kapcsolatot kaphatunk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról