Szerző: Ady Krisztián

2007. június 21. 12:47

Részvényvásárlásra buzdított a tegnapi kéretlen levelek 8 százaléka

[Techworld] Óriási kéretlen levél-áradat zúdult az IronPort biztonsági cég adatai szerint tegnap az internetes postaládákba, a hatalmas spamkitörés egy volt az idén regisztrált tíz legnagyobb közül. A rengeteg kéretlen levél természetesen pénzszerzési céllal született meg, egy német részvény vásárlására buzdított.

[Techworld] Óriási kéretlen levél-áradat zúdult az IronPort biztonsági cég adatai szerint tegnap az internetes postaládákba, a hatalmas "spamkitörés" egy volt az idén regisztrált tíz legnagyobb közül. A rengeteg kéretlen levél természetesen pénzszerzési céllal született meg, egy német részvény vásárlására buzdított.

A tegnapi kéretlen levél-forgalom 8 százalékát, azaz körülbelül 5 milliárd levelet számláló "támadás" profi kivitelezésének köszönhetően célhoz is ért, a részvény kereskedési volumene ugyanis 20 százalékkal megemelkedett -- feltehetően a becsapott emberek vásároltak fel belőle, emelve ezzel a részvény árfolyamát. A levelet útjára indító spammer így haszonnal adhatott túl saját részvényein.

A részvény vásárlására buzdító e-mail profin kivitelezett volt, egy befektetési hírlevélre hasonlított, sőt, ez az első olyan kéretlen levél az IronPort regisztrált spamjei között, mely szintén professzionális kivitelű PDF dokumentumot is tartalmazott. A hasonló céllal készült e-mailek fejlettebb változatainál eddig JPG képeket használtak, melyek átjutottak a szöveges keresésre kihegyezett spamszűrő szoftvereken.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról