:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 19. 13:59

LinkStar: szimmetrikus internethozzáférés az Externettől

Az Externet új, LinkStar elnevezésű szimmetrikus internethozzáférési szolgáltatása akár 4 Mbit/s fel-, illetve letöltést tesz lehetővé. A szolgáltató elsősorban a bérelt vonalak alternatívájaként kínálja a LinkStart, amely egyelőre csak Budapesten érhető el.

[HWSW] Az Externet új, LinkStar elnevezésű szimmetrikus internethozzáférési szolgáltatása akár 4 Mbit/s fel-, illetve letöltést tesz lehetővé. A szolgáltató elsősorban a bérelt vonalak alternatívájaként kínálja a LinkStart, amely egyelőre csak Budapesten érhető el.

A LinkStar azonos fel- és letöltési sebességű adatátvitelt biztosít és az Externet szerint műszaki paraméterek mellett lényegesen alacsonyabb díjakon érhető el mint a hagyományos bérelt vonalak. A LinkStart azoknak a vállalatoknak ajánlják, akiknel nem csak a letöltés, hanem a gyors feltöltési sebesség is fontos, elvárás a robosztus, full duplex adatátvitel, valamint a menedzselt kapcsolat. "A LinkStar költséghatékony és professzionális megoldást nyújt szerverek, PN és VPN hálózatok, illetve bármely üzleti kritikus átviteli szolgáltatás üzemeltetéséhez" -- mondta el Pórffy András, az Externet Kft. ügyvezetője.

A központi oldalon nagyteljesítményű Cisco router gondoskodik a megbízható kapcsolatról, az előfizetői oldalon négy, menedzselhető hálózati szegmens biztosított, melynek révén külön beállíthatók a különféle alkalmazások (pl. szerverek, VPN kapcsolatok, internet hozzáférés) hálózati paraméterei. Az Externet szerint egy 1 Mbit/s sávszélességű bérelt vonali kapcsolat ma havi 100 ezer forint körüli áron érhető el, egy ezzel megegyező sebességű LinkStar hozzáférés azonban már havi 30 ezer forintos havidíjért megvásárolható. A szolgáltatáshoz 2db fix IP-cím, 20 e-mail fiók, webtárhely, ingyenes domain regisztráció és fenntartás, szerveroldali spam- és vírusszűrés, valamint 24 órás rendszerfelügyelet is jár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.