:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 14. 17:02

Pantel, Invitel, HTCC: minek nevezzelek?

Egyelőre nem tudni, a Pantelt és az Invitelt is lenyelő, az év végére teljes integrációt, egységes márkanevet és arculatot ígérő HTCC milyen néven kínálja majd szolgáltatásait. Az Invitel integrációja mintegy 200 munkahely megszűnésével jár majd, a létszámcsökkentést júliusban hajtják végre.

[HWSW] Egyelőre nem tudni, a Pantelt és az Invitelt is lenyelő, az év végére teljes integrációt, egységes márkanevet és arculatot ígérő HTCC milyen néven kínálja majd szolgáltatásait. Az Invitel integrációja mintegy 200 munkahely megszűnésével jár majd, a létszámcsökkentést júliusban hajtják végre.

A mostani lépéssel a korábban Invitel, Hungarotel, illetve Pantel néven ismert társaságok egyesültek, létrehozva a magyar vezetékes piac legnagyobb alternatív távközlési szolgáltatóját. A HTCC célja a tagvállalatok teljes integrációja, amely előreláthatólag 2008 elején zárul le teljesen. A csoport célja, hogy szolgáltatásait minél előbb egyetlen egyesített márkanév alatt kínálja vásárlóinak, egyelőre azonban még nem tudni, hogy ez melyik lesz, a végső döntést nagyszabású, a márkaismertséget és márkamegítélést felmérő kutatás előzi majdmeg.

Az integráció során a vállalat mintegy 200 dolgozójától fog megválni július folyamán, ahogy felszámolják a redundás pozíciókat, illetve racionalizálják a helyigényt. A HTCC jövőbeni stratégiája három kulcsfontosságú növekedési területet érint: szélessáv, üzleti előfizetők és regionális nagykereskedelmi hálózat. "A Hungarian Telephone and Cable Corp mostanra mindegyik vezetékes telekommunikációs szolgáltatási szegmensben egyértelműen az első számú alternatív szolgáltatóvá lépett elő. A vállalat áll az új kihívások és lehetőségek elébe, amelyek közül a legfontosabb, hogy ügyfeleinek továbbra is a pénzükért adható legértékesebb szolgáltatást nyújtsa" -- mondta el Martin Lea, a HTCC ügyvezető igazgatója.

Amint azt lapunk is megírta, a HTCC 470 millió euróért vásárolta meg a Matel NV-t, ezáltal az Invitel részvényeinek 99,98 százalékát szerezte meg. Az ár tartalmazza a 387 millió eurós hitelállomány átvállalását is. A vételárból így fennmaradó összeg egy részét készpénzben fizeti meg a HTCC az Invitel tulajdonosainak, másik részének rendezésére pedig mintegy 962 ezer darab HTCC törzsrészvényt bocsát ki az Invitel egyes vezetőségi tagjainak részére a birtokukban levő Invitel-részvényekért cserébe.

Az Invitellel kibővült HTCC Magyarországon 1550 alkalmazottal és mintegy 700 ezer ügyféllel rendelkezik, az 54-ból 14 koncessziós területen a magyar lakosság 21 százalékát fedi le. A cég a volt koncessziós területeken 95 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezik. A HTCC állítása szerint a legmodernebb saját tulajdonú gerinchálózattal rendelkezik itthon, amelyből 7152 kilométer optikai hálózat. Az Invitel és a HTCC 674, illetve 285 millió dollárt fordított a hálózat kiépítésére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.