Szerző: Ady Krisztián

2007. június 11. 11:49

Már negyvenegy városban érhető el a T-Mobile HSDPA-hálózata

Több mint féltucatnyi, azaz újabb 14 településen érhető el a T-Mobile szélessávú adatletöltést biztosító harmadik generációs, HSDPA-hálózata. Az eddigieken túl Budakeszin, Balatonszéplakon, Kaposváron, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Szombathelyen, Taksonyban, Tihanyban, Salgótarjánban, Szekszárdon, Zalaegerszegen, Ürömön, Dunakeszin és Veresegyházán is csatlakozhatunk ADSL-lel vetekedő sebességgel a világhálóra.

[HWSW] Több mint féltucatnyi, azaz újabb 14 településen érhető el a T-Mobile szélessávú adatletöltést biztosító harmadik generációs, HSDPA-hálózata. Az eddigieken túl Budakeszin, Balatonszéplakon, Kaposváron, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Szombathelyen, Taksonyban, Tihanyban, Salgótarjánban, Szekszárdon, Zalaegerszegen, Ürömön, Dunakeszin és Veresegyházán is csatlakozhatunk ADSL-lel vetekedő sebességgel a világhálóra.

A T-Mobile ügyfelei megfelelő eszközökkel -- adatkártyával, USB-s modemmel, vagy HSDPA-képes mobiltelefonnal -- összesen már 41 településen csatlakozhatnak a mobilhálózatra, melyen keresztül elméletileg akár 3,6 megabit/s-os letöltési sebességet is elérhetnek. A maximális sebesség számos paramétertől függ -- akár még az időjárástól is --, de tapasztalataink szerint ez az elméleti maximum igen jól megközelíthető, akár lakáson belül is elérhető a 3 megabit/s-os valós letöltési sebességcsúcs.

A HSDPA technológia, illetve a mobilinternet előnye, hogy lassan az ADSL eléréssel is versenyképes áron kínál nagy sávszélességű hozzáférést úgy, hogy az internetet bármikor magunkkal is vihetjük. A sebesség a jövőben pedig tovább emelketik, hiszen a szolgáltató budapesti hálózatának egy részén már maximum 7,2 megabit/s sebességű letöltési és 1,45 megabit/s-os maximális feltöltési sebességet nyújt -- bár az erre felkészített mobileszközök, illetve az erre alkalmas meglévő szoftverfrissítése még nem érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról