Szerző: Ady Krisztián

2007. június 11. 14:30

Vezeték nélküli hálózati vezérlőt épített SD-memóriakártyájába az Eye-Fi

[News.com] Ősszel készül piacra dobni különleges memóriakártyáját az Eye-Fi , melyet kifejezetten digitális fényképezőgépekbe szánnak. A normál méretű Secure Digital kártyába a két gigabájtnyi kapacitás mellé még egy Wi-Fi lapkát is sikerült belezsúfolni, mely vezeték nélküli kommunikációval látja el azokat a fényképezőgépeket, melyekben alapvetően nincs ilyen képesség.

[News.com] Ősszel készül piacra dobni különleges memóriakártyáját az Eye-Fi, melyet kifejezetten digitális fényképezőgépekbe szánnak. A normál méretű Secure Digital kártyába a két gigabájtnyi kapacitás mellé még egy Wi-Fi lapkát is sikerült belezsúfolni, mely vezeték nélküli kommunikációval látja el azokat a fényképezőgépeket, melyekben alapvetően nincs ilyen képesség.

A Wi-Fi-s SD-kártya 100 dollárba kerül majd, mely bár jóval magasabb felár, mint amennyivel többe kerülnek a WLAN kapcsolatra képes fényképezőgépek a normál társaiknál, mégis vonzó lehet azok számára, akik nem szívesen cserélnék le bevált, minden célra tökéletesen megfelelő fényképezőgépüket. A speciális SD-kártya Wi-Fi lapkája előre konfigurálható, a fényképezőgépnek nem kell közvetlenül támogatnia azt.

Eye-Fi

A Wi-Fi-s SD-kártyát a gépünkbe helyezve nem csak saját számítógépünkre tölthetjük majd fel a képeket, az Eye-Fi ugyanis több képmegosztó weboldallal is tárgyal, hogy a közvetlen fotófeltöltés is elérhető legyen. Egy nyilvánosan elérhető Wi-Fi hotspot közelében tehát akár automatikusan fel is tölthetjük majd elkészült képeinket a partnerszolgáltatók szervereire.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról