Szerző: Ady Krisztián

2007. június 5. 13:50

Nagyobb ütemben bővült a kábeles internetszolgáltatók ügyfélköre

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) legfrissebb adatai szerint 2007 áprilisában már több mint 1,1 millió előfizető volt, aki szélessávú kapcsolaton keresztül internetezett. A hagyományos telefonvonalon nyújtott szélessávú internetszolgáltatásra, azaz xDSL-re előfizetők száma áprilisban a márciusihoz képest 1,52 százalékkal 669 ezerre, a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek a száma pedig 2,56 százalékkal közel 337 ezerre nőtt.

[HWSW] A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) legfrissebb adatai szerint 2007 áprilisában már több mint 1,1 millió előfizető volt, aki szélessávú kapcsolaton keresztül internetezett. A hagyományos telefonvonalon nyújtott szélessávú internetszolgáltatásra, azaz xDSL-re előfizetők száma áprilisban a márciusihoz képest 1,52 százalékkal 669 ezerre, a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek a száma pedig 2,56 százalékkal közel 337 ezerre nőtt.

Az öt egykori monopolszolgáltató (Emitel, Hungarotel, Invitel, Magyar Telekom és Monortel), valamint a vezető alternatív szolgáltatók (PanTel, Tele2, GTS Datanet, eTel), és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok (UPC, T-Kábel, Fibernet, EMKTV) önkéntes adatközlésére épülő gyorsjelentés szerint a szélessávú hozzáférések száma április végén 1 millió 6 ezer volt. A négy legnagyobb kábeltelevíziós szolgáltató részesedése a teljes kábelmodemes piacon azonban csak 75-80 százalék körüli, így a teljes magyarországi szélessávú előfizetői tábor már meghaladhatja az 1,1 milliót.

Áprilisban folytatódott a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak számának csökkenése, áprilisban közel 4 ezerrel 3,327 milliót tartottak nyilván. A háztartások vezetékes telefonellátottságának aránya április végén 66,07 százalékos volt, hajszálnyit csökkent márciushoz képest. A közvetítőválasztást igénybevevők száma az előző hónaphoz képest 1,41 százalékkal 830 ezerre nőtt. Az előfizetők a márciusi 11,77 százalék után áprilisban a hívások 11,88 százalékát kezdeményezték közvetítőválasztáson keresztül és összesen 79 millió percet telefonáltak így.

A szélessávú internetelőfizetők számában továbbra sem szerepelnek a vezeték nélküli, azaz mikrós, Wi-Fi-s elérések, illetve szélessávú mobiladatátviteli technológiát, 3G-t, HSDPA-t igénybe vevő, ezekre előfizető ügyfelek. Utóbbiak számában ugrásszerű emelkedés várható a legújabb adatkorlát-emelkedéseknek, akcióknak köszönhetően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról