:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 7. 11:44

Magántőke-társaság vette meg az Avayát

Elkelt az Avaya: helytállóak voltak a korábbi értesülések, valóban egy magántőke-társaság vette meg a távközlési megoldásokat szállító vállalatot, a Silver Lake és a TPG Capital összesen 8,2 milliárd dollárt fizet a 7 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú cégért.

[HWSW] Elkelt az Avaya: helytállóak voltak a korábbi értesülések, valóban egy magántőke-társaság vette meg a távközlési megoldásokat szállító vállalatot, a Silver Lake és a TPG Capital összesen 8,2 milliárd dollárt fizet a 7 milliárd dolláros piaci kapitalizációjú cégért.

A megállapodás alapján az Avaya részvényesei 17,5 dollárt kapnak készpénzben minden Avaya-papírjukért, ez közel 28 százalékos prémiumot jelent az Avaya 2007. május 25-i záró részvényértékéhez képest, amely 13,67 dollár volt. 2007. május 25-e volt az utolsó kereskedési nap a potenciális felvásárlással kapcsolatos hírek napvilágra kerülése előtt. Az ügylet a tervek szerint ősszel zárul le, a részvényesek és a hatóságok hozzájárulásának függvényében.

Elemzők szerint az Avaya ideális célpontja egy magántőkés kivásárlásnak, a cégnek ugyanis több mint 800 millió dollár a készpénzállománya, nincs adóssága, cash flowja pedig folyamatosan pozitív, a bevételeinek közel felét pedig hosszú távú szerződések biztosítják. A legutóbbi pénzügyi évben az Avaya 5,12 milliárd dolláros bevétel mellett 201 millió dollár nettó profitot ért el -- szép eredmény annak fényében, hogy 2002-ben a cég majdnem csődbe ment.

A Wall Street Journal korábbi információi szerint az Avaya iránt magátőke-befektetők mellett más távközlési cégek is érdeklődtek, köztük a Nortel Networks és a Cisco Systems, de egyes források tudni vélik, még a Microsoft is a kérők között volt. Egyes piaci szakértők úgy vélik, a Silver Lake és a TPG Capital túl magas árat fizettek az Avayáért és a befektetés csak nagyon lassan térül majd meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.