Szerző: Ady Krisztián

2007. május 31. 14:42

Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarországnál

Nem véletlenül előzte meg tegnapi bejelentésével a T-Mobile a Vodafone Magyarországot: a T-Mobile és a Pannon után a Vodafone is bejelentette, hogy elindítja HSDPA adatátviteli szolgáltatását. A holnaptól induló villámgyors mobil internet ráadásul már nem csak Budapesten és vonzáskörzetében, hanem Győrött, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon is elérhető lesz.

[HWSW] Nem véletlenül előzte meg tegnapi bejelentésével a T-Mobile a Vodafone Magyarországot: a T-Mobile és a Pannon után a Vodafone is bejelentette, hogy elindítja HSDPA adatátviteli szolgáltatását. A holnaptól induló villámgyors mobil internet ráadásul már nem csak Budapesten és vonzáskörzetében, hanem Győrött, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon is elérhető lesz.

A Vodafone összesen 40 településen teszi elérhetővé a harmadik generációs hálózaton nyújtott HSDPA technológiát, mely rögtön 3,6 megabit/s-os elméleti maximális letöltési és 384 kbit/s-os feltöltési sebességet nyújt majd az előfizetőknek. Az indulást egy akcióval is megtámogatja a harmadik szolgáltató, az Internet Szabadon akcióban most havi fix 5000 forintos összegért -- lényegében -- forgalmi korlát nélküli csomagot is kínál a Vodafone -- ilyet senki más sem kínál jelenleg a piacon.

Szabadon, de megkötözött szárnyakkal

A két éves hűségnyilatkozattal köthető Internet Szabadon csomag havidíja 5000 forint, de az első hónap díjmentes. Az internet kapcsolathoz szükséges eszközök ehhez a csomaghoz mindössze 1 forintért vásárolhatók meg. A szolgáltatás ráadásul kockázat nélkül kipróbálható, az ügyfél három munkanapon belül visszaviheti a készüléket a vásárlás helyszínére, és minden további kötelezettség nélkül lemondhatja a szolgáltatást, amennyiben az valamiért nem nyerte el tetszését.

A csomag nem csak időben, forgalomban sem korlátozott, nincs adatmennyiségi megkötés, kivétel azonban erősíti a szabályt: az állománycserélő alkalmazások használata esetén az összforgalom nem haladhatja meg a havi 5 gigabájtot. A szolgáltatók kezében vannak eszközök az ilyen forgalom szűrésére, mint azt a UPC chello bővítése során többen megtapasztalhatták. Ezen túl azonban tetszőleges mennyiségű e-mail küldhető és fogadható, tetszőleges számú weboldal látogatható meg, akár zenéket, képeket, vagy filmeket is letöltve. Az internetes telefon, videotelefon és on-line tévéadások is szabadon megtekinthetők. Szintén nincs korlát a vállalati hálózatok távoli elérésének adatforgalmával kapcsolatban sem.

A többi csomag is él tovább

Az akciós csomag mellett a havidíjas előfizetők négy opció és három tarifa közül választhatnak, a feltöltőkártyás ügyfelek pedig 3 opciót rendelhetnek meg. Az opciókkal a meglévő Vodafone előfizetés egészíthető ki egy internetes csomaggal. A külön tarifacsomagok ára magába foglalja a SIM kártya költségét is.

A Vodafone Internet 200 Plusz fix havidíjas csomag tarifaként és opcióként is igénybe vehető. A 2000 forintos havidíjban foglalt 200 megabájtnyi forgalom körülbelül fedezi a napi egyszeri internet szörfözés és elektronikus levelezés forgalmi igényét. A Vodafone Internet 5GB opció és tarifa havi 5 ezer forintért azoknak lesz megfelelő választás, akik napi egyszeri alkalomnál gyakrabban interneteznek és adatokat is letöltenek, az igazi internetfüggőknek pedig a Vodafone Internet 10GB csomag ajánlott, melynek 10 ezer forint a havidíja.

Eszközök

A Vodafone Magyarország jelenleg Huawei E220 típusú USB-s modemet forgalmaz, amely egyaránt csatlakoztatható PC-khez és laptopokhoz, ez a modem támogatja a 3,6 megabit/s-os letöltést is. A VMC HSDPA E620 PCMCIA adatkártya maximális letöltési sebessége 1,8 Mbit/s, a VMC HSDPA E630 pedig szintén 3,6 Mbit/s-ot támogat. A HSDPA-képes telefonok közül a Motorola V3xx, az LG KU970, a Nokia N95 és a Samsung i600 vásárolható meg jelenleg.

Véleménye van?

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról