Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Továbbra is veszteséges a Novell

Bodnár Ádám, 2007. május 31. 09:15
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az első negyedévhez hasonlóan a másodikat is veszteséggel zárta a Novell. A vállalat eredményét egyszeri költségek rántották a negatív tartományba, de forgalma sem emelkedett számottevően. Ron Hovsepian elnök-vezérigazgató tervei szerint a rendelkezésre álló készpénzállományt saját részvények és vállalatok felvásárlására fogják fordítani.

hirdetés
[HWSW] Az első negyedévhez hasonlóan a másodikat is veszteséggel zárta a Novell. A vállalat eredményét egyszeri költségek rántották a negatív tartományba, de forgalma sem emelkedett számottevően. Ron Hovsepian elnök-vezérigazgató tervei szerint a rendelkezésre álló készpénzállományt saját részvények és vállalatok felvásárlására fogják fordítani.

Az április 30-án véget ért második negyedévben a Novell 239 millió dolláros bevétel mellett 2,2 millió dollár nettó veszteséget könyvelt el. Egy évvel korábban a vállalat 233 milliós bevételről és 3,2 milliós nyereségről számolt be. Az egyszeri költségek nélkül a cég nyeresége azonban 15,9 millió dollárt, azaz részvényenként 5 centet tett ki, ami felülmúlta az elemzői várakozásokat. A negyedév során a Novell 19 millió dollár bevételre tett szerint linuxos termékekből, ez éves szinten 83 százalékos növekedést jelent. Az azonosságkezelési termékek forgalma 5 százalékkal 23 millió dollárra nőtt, a rendszermenedzsment-szoftverek bevétele 4 százalékkal 32 millió dollárra csökkent, a Workgroup üzletág bevétele szintén 4 százalékkal esett vissza, így 84 millió dollárt tett ki.

A negyedév végén a Novell készpénzállománya 1,8 milliárd dollárra rúgott. Hovsepian elmondta, az összeget részben saját részvények visszavásárlására, részben pedig akvizíciókra kívánják fordítani, lehetséges felvásárlási célpontokat azonban nem nevezett meg. A vállalat legfrissebb előrejelzése szerint a 2007-es pénzügyi évben a forgalma a korábban várt 945-975 millió helyett csak 925 és 955 millió dollár között lesz, nyeresége pedig 0 és 10 millió dollár közé várható, ebben azonban nincsenek benne az átszervezésekkel és a részvényalapú kompenzációkkal kapcsolatos költségek, vagyis nettó szinten szinte biztosan veszteséges lesz a cég.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.