Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 31. 09:15

Továbbra is veszteséges a Novell

Az első negyedévhez hasonlóan a másodikat is veszteséggel zárta a Novell. A vállalat eredményét egyszeri költségek rántották a negatív tartományba, de forgalma sem emelkedett számottevően. Ron Hovsepian elnök-vezérigazgató tervei szerint a rendelkezésre álló készpénzállományt saját részvények és vállalatok felvásárlására fogják fordítani.

[HWSW] Az első negyedévhez hasonlóan a másodikat is veszteséggel zárta a Novell. A vállalat eredményét egyszeri költségek rántották a negatív tartományba, de forgalma sem emelkedett számottevően. Ron Hovsepian elnök-vezérigazgató tervei szerint a rendelkezésre álló készpénzállományt saját részvények és vállalatok felvásárlására fogják fordítani.

Az április 30-án véget ért második negyedévben a Novell 239 millió dolláros bevétel mellett 2,2 millió dollár nettó veszteséget könyvelt el. Egy évvel korábban a vállalat 233 milliós bevételről és 3,2 milliós nyereségről számolt be. Az egyszeri költségek nélkül a cég nyeresége azonban 15,9 millió dollárt, azaz részvényenként 5 centet tett ki, ami felülmúlta az elemzői várakozásokat. A negyedév során a Novell 19 millió dollár bevételre tett szerint linuxos termékekből, ez éves szinten 83 százalékos növekedést jelent. Az azonosságkezelési termékek forgalma 5 százalékkal 23 millió dollárra nőtt, a rendszermenedzsment-szoftverek bevétele 4 százalékkal 32 millió dollárra csökkent, a Workgroup üzletág bevétele szintén 4 százalékkal esett vissza, így 84 millió dollárt tett ki.

A negyedév végén a Novell készpénzállománya 1,8 milliárd dollárra rúgott. Hovsepian elmondta, az összeget részben saját részvények visszavásárlására, részben pedig akvizíciókra kívánják fordítani, lehetséges felvásárlási célpontokat azonban nem nevezett meg. A vállalat legfrissebb előrejelzése szerint a 2007-es pénzügyi évben a forgalma a korábban várt 945-975 millió helyett csak 925 és 955 millió dollár között lesz, nyeresége pedig 0 és 10 millió dollár közé várható, ebben azonban nincsenek benne az átszervezésekkel és a részvényalapú kompenzációkkal kapcsolatos költségek, vagyis nettó szinten szinte biztosan veszteséges lesz a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról