Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 29. 14:18

A Symantec betör a tárolóeszközök piacára

Vegyesvállalatot alapít a Symantec és a Huawei, amely biztonsági és tárolómegoldásokat fejleszt majd elsősorban távközlési vállalatok részére. A termékeket kezdetben a Távol-Keleten értékesítik majd, de a hosszú távú cél az, hogy a világ más tájain, így az Egyesült Államokban és Európában is hozzáférhetők legyenek. A vegyesvállalat még az idén megalakulhat, az első termékek pedig 2008-ban jelenhetnek meg a piacon.

[HWSW] Vegyesvállalatot alapít a Symantec és a Huawei, amely biztonsági és tárolómegoldásokat fejleszt majd elsősorban távközlési vállalatok részére. A termékeket kezdetben a Távol-Keleten értékesítik majd, de a hosszú távú cél az, hogy a világ más tájain, így az Egyesült Államokban és Európában is hozzáférhetők legyenek. A vegyesvállalat még az idén megalakulhat, az első termékek pedig 2008-ban jelenhetnek meg a piacon.

A Symantec vezető a biztonsági piacon, a Veritas bekebelezése óta pedig az adatmentési és tárolási piac meghatározó szereplője is egyben. A Huawei eközben az utolsó olyan cégek egyike, amelyek kifejezetten hálózati és tárolási hardverekre fókuszálnak, így a két cég együttműködése nem meglepő. "A Huawei világszínvonalú termékfejlesztését és gyártási kapacitását a Symantec vezető biztonsági ás tárolási szoftver technológiáival egyesítve olyan egyedülálló megoldásokat tudunk kínálni, amelyek biztosítják felhasználóinknak, hogy rendszerük biztonságos és elérhető" -- mondta John W. Thompson, Symantec elnök-vezérigazgatója.

"A Symantec vezető szoftvergyártó vállalat, amely olyan világszínvonalú biztonsági és tárolási megoldásokat kínál, amilyeneket ügyfeleink is elvárnak" – mondta Ren ZhengFei, a Huawei vezérigazgatója. " Az együttműködés nem csak azt teszi lehetővé, hogy vezető hálózati biztonsági megoldásokat kínáljunk, hanem azt is, hogy professzionális biztonsági és tárolási megoldásokat nyújtsunk a vállalatoknak, segítséget nyújtva ügyfeleinknek egy biztonságosabb és hatékonyabb hálózat kiépítéséhez" -- tette hozzá a vezérigazgató.

A vegyesvállalatban -- amelynek a központja a kínai Csengdu -- a Huawei 51 százalékos, a Symantec pedig 49 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik majd. A Huawei az új vállalathoz telekommunikációs és biztonsági üzletágaival járul hozzá, továbbá az új vállalatnak hozzáférése lesz a Huawei szellemi tulajdonait érintő licencekhez, kutatásaihoz, fejlesztési kapacitásaihoz, gyártási és műszaki szaktudásához. A Symantec a vegyesvállalathoz vezető vállalati tárolási és biztonsági szoftver licenceivel, tőkéjével és vezetési gyakorlatával, valamint 150 millió dollárral járul hozzá.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.