Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Symantec betör a tárolóeszközök piacára

Bodnár Ádám, 2007. május 29. 14:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Vegyesvállalatot alapít a Symantec és a Huawei, amely biztonsági és tárolómegoldásokat fejleszt majd elsősorban távközlési vállalatok részére. A termékeket kezdetben a Távol-Keleten értékesítik majd, de a hosszú távú cél az, hogy a világ más tájain, így az Egyesült Államokban és Európában is hozzáférhetők legyenek. A vegyesvállalat még az idén megalakulhat, az első termékek pedig 2008-ban jelenhetnek meg a piacon.

hirdetés
[HWSW] Vegyesvállalatot alapít a Symantec és a Huawei, amely biztonsági és tárolómegoldásokat fejleszt majd elsősorban távközlési vállalatok részére. A termékeket kezdetben a Távol-Keleten értékesítik majd, de a hosszú távú cél az, hogy a világ más tájain, így az Egyesült Államokban és Európában is hozzáférhetők legyenek. A vegyesvállalat még az idén megalakulhat, az első termékek pedig 2008-ban jelenhetnek meg a piacon.

A Symantec vezető a biztonsági piacon, a Veritas bekebelezése óta pedig az adatmentési és tárolási piac meghatározó szereplője is egyben. A Huawei eközben az utolsó olyan cégek egyike, amelyek kifejezetten hálózati és tárolási hardverekre fókuszálnak, így a két cég együttműködése nem meglepő. "A Huawei világszínvonalú termékfejlesztését és gyártási kapacitását a Symantec vezető biztonsági ás tárolási szoftver technológiáival egyesítve olyan egyedülálló megoldásokat tudunk kínálni, amelyek biztosítják felhasználóinknak, hogy rendszerük biztonságos és elérhető" -- mondta John W. Thompson, Symantec elnök-vezérigazgatója.

"A Symantec vezető szoftvergyártó vállalat, amely olyan világszínvonalú biztonsági és tárolási megoldásokat kínál, amilyeneket ügyfeleink is elvárnak" – mondta Ren ZhengFei, a Huawei vezérigazgatója. " Az együttműködés nem csak azt teszi lehetővé, hogy vezető hálózati biztonsági megoldásokat kínáljunk, hanem azt is, hogy professzionális biztonsági és tárolási megoldásokat nyújtsunk a vállalatoknak, segítséget nyújtva ügyfeleinknek egy biztonságosabb és hatékonyabb hálózat kiépítéséhez" -- tette hozzá a vezérigazgató.

A vegyesvállalatban -- amelynek a központja a kínai Csengdu -- a Huawei 51 százalékos, a Symantec pedig 49 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik majd. A Huawei az új vállalathoz telekommunikációs és biztonsági üzletágaival járul hozzá, továbbá az új vállalatnak hozzáférése lesz a Huawei szellemi tulajdonait érintő licencekhez, kutatásaihoz, fejlesztési kapacitásaihoz, gyártási és műszaki szaktudásához. A Symantec a vegyesvállalathoz vezető vállalati tárolási és biztonsági szoftver licenceivel, tőkéjével és vezetési gyakorlatával, valamint 150 millió dollárral járul hozzá.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.