Szerző: Bizó Dániel

2007. május 25. 10:40

Hatalmas összegű keretszerződést ütött nyélbe a HP a NASA-val

Úgy tűnik, nemcsak a hazai HP erőssége a kormányzati piac. Hatalmas összegű közbeszerzési keretszerződést sikerült nyélbe ütnie ugyanis az anyavállalatnak a NASA-val. A hét évre szóló megállapodás keretén belül az Egyesült Államok szövetségi kormányhivatalai több milliárd dollár értékben vásárolhatnak informatikai eszközöket a HP-tól. Az összeg közel tízszerese annak, mint a korábbi hasonló szerződések keretében leszállított termékek értéke az elmúlt tíz év során.

[HWSW] Úgy tűnik, nemcsak a hazai HP erőssége a kormányzati piac. Hatalmas összegű közbeszerzési keretszerződést sikerült nyélbe ütnie ugyanis az anyavállalatnak a NASA-val. A hét évre szóló megállapodás keretén belül az Egyesült Államok szövetségi kormányhivatalai több milliárd dollár értékben vásárolhatnak informatikai eszközöket a HP-tól. Az összeg közel tízszerese annak, mint a korábbi hasonló szerződések keretében leszállított termékek értéke az elmúlt tíz év során.

A NASA-nál elnyert megállapodás értelmében a következő hét évben kormányzati hivatalok és egyes fővállalkozóik összesen mintegy 5,6 milliárd dollár értékben vásárolhatnak HP termékeket, köztük asztali gépeket, munkaállomásokat, c-Class ProLiant és Integrity blade-eket, szervereket és nyomtatókat is. Az egyes beszerzések összetétele, ideje nincs meghatározva, így minden hivatal saját igényeinek megfeleleően állíthatja össze a megrendelést.

A HP nem előzmények nélkül nyerte el a nagyösszegű eljárást. A bevétel alapján immár a világ legnagyobb IT-vállalata a NASA korábbi hasonló programjaiban is résztvett, és ezek keretén belül 1996 és 2007 között összesen 620 millió dollár értékben szállított informatikai berendezéseket. További részletek a döntés körülményeiről nem láttak napvilágot, mindenesetre vaskos üzleti lehetőséggel kecsegteti a vállalatot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról