Szerző: Ady Krisztián

2007. május 22. 16:13

Samsung újdonságok a Society for Display 2007 rendezvényen

Különleges termékeket és prototípusokat mutat be a május 20 és 25 között megrendezett Society For Information Display (SID) 2007 kiállításon a Samsung Electronics, többek között a legnagyobb méretű LED-es háttérvilágítású LCD-televíziója, illetve színes és fekete-fehér kivitelű hajlékony e-papírja is megtekinthető a vállalat standján.

[HWSW] Különleges termékeket és prototípusokat mutat be a május 20 és 25 között megrendezett Society For Information Display (SID) 2007 kiállításon a Samsung Electronics, többek között a legnagyobb méretű LED-es háttérvilágítású LCD-televíziója, illetve színes és fekete-fehér kivitelű hajlékony e-papírja is megtekinthető a vállalat standján.

100 Hz Motion Plus

A 45. alkalommal megtartott kiállításon a Samsung bemutatja a rendezvény aranyérmét elnyerő, 101 cm-es képátlójú, LED-es háttérvilágítású LCD-tévéjét, melynek dinamikus kontrasztaránya 10000:1-hez, jóval nagyobb, mint a jelenleg értékesített televízióké. Az ebből fakadó mély fekete mellett a kijelző színtelítettsége is magasabb, az NTSC szabvány 105%-át fedi le.

A rendezvényen bemutatkozott a legnagyobb tömeggyártásra készült LCD-televízió is, illetve a 100 Hz Motion Plus technológiával ellátott, új 101 cm-es LCD-tévé, mely a rendelkezésre álló képkockák közé köztes fázist mutató képkockákat számol ki és szúr be valós időben, melytől a mozgóképek tisztábbak lesznek.

Szintén nagy érdeklődésre tarthat számot a Samsung színes, A4-es méretű elektronikus papírja is, illetve a legnagyobb, 40 hüvelykes méretű fekete-fehér változat. Ezek a hajlékony kijelzők arra is képesek, hogy a kikapcsolás után továbbra is mutassanak egy állóképet. A 101 hüvelykes, 1366 x 768 pixeles e-papír extra méretű digitális kijelzők létrehozására alkalmas, melyek előnye lesz a kiemelkedően alacsony fogyasztás. Egy kép/perces frissítésnél a hatalmas kijelző csupán 300mW-ot fogyaszt, ami a hagyományos LCD kijelzők hasonló paraméterének 1/1500-ad része.

40

Kétoldalas LCD-panel

A Samsung Electronics standja a SID kiállításon a képminőségre és az LCD TV-k legújabb technológiai fejlesztéseire helyezi a hangsúlyt, de megtekinthető itt a Samsung 61 cm-es LED-es háttérvilágítású LCD-monitorja is, melyen két egymás mellé fektetett A4-es oldalnak is bőven elegendő a hely. A rendezvényen megtekinthető lesz a korábban bemutatott, kétoldalas LCD-kijelző is, amelyet mobiltelefonokba szánnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.