Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Palmhoz igazolt az Apple iPod atyja

Bodnár Ádám, 2007. június 04. 14:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Magántőke-befektetővel és volt Apple-vezetőkkel erősíti piaci pozícióiit a Palm, egyúttal pontot téve azon találgatásokra, amelyek szerint a Nokia, a Motorola, vagy valamely más mobilgyártó vásárolná fel a céget.

hirdetés
[HWSW] Magántőke-befektetővel és volt Apple-vezetőkkel erősíti piaci pozícióiit a Palm, egyúttal pontot téve azon találgatásokra, amelyek szerint a Nokia, a Motorola, vagy valamely más mobilgyártó vásárolná fel a céget.

Belsős forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal azt írja, az Elevation Partners 325 millió dollárért 25 százalékos részesedést szerez a tenyérgépeiről és okostelefonjairól ismert vállalatban. A Palm részvényenként 9 dollárt, összesen 940 millió dollárt fizet jelenlegi tulajdonosainak, akiknek a részesedése a megállapodás értelmében negyedével csökken. Az átstruktúrálást az Elevationtől befolyó pénzből, 200 millió dollár készpénzből és 400 millió dollár hitelből fedezi a cég.

Az Elevationnel kötött megállapodás részeként nem csak magántőke-befektető jelenik meg a Palmnál, hanem új vezetők is érkeznek. Az új termékfejlesztési vezető az a Jon Rubinstein lesz, aki az Apple-nél az iPodért felelős részleget vezette egészen tavaly tavaszig. Rubinstein a Palm igazgatótanácsának tagja lesz Fred Andersonnal, az Apple korábbi pénzügyi vezetőjével együtt.

Az Apple-nél Rubinstein irányítása alatt vált az iPod napjaink egyik legkelendőbb elektronikai cikkévé, amelyből története során több mint 100 millió darabot adtak el. A Palmot Rubinstein olyan új termékek, például okostelefonok piacra dobásához segítheti hozzá, amelyek nem csak a vállalatok, hanem a fogyasztók számára is vonzók lehetnek.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.