Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az Oracle felvásárolta az Agile vállalatot

Bodnár Ádám, 2007. május 16. 15:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Oracle kedden bejelentette, hogy részvényenként 8,1 dollárért, azaz összesen 495 millió dollár készpénzért felvásárolja a kaliforniai Agile vállalatot, amely termék életciklus-menedzsment (PLM) megoldásokat fejleszt. A tranzakció várhatóan júliusban zárul le.

[HWSW] Az Oracle kedden bejelentette, hogy részvényenként 8,1 dollárért, azaz összesen 495 millió dollár készpénzért felvásárolja a kaliforniai Agile vállalatot, amely termék életciklus-menedzsment (PLM) megoldásokat fejleszt. A tranzakció várhatóan júliusban zárul le.

Az Oracle az Agile alapjaira építené saját PLM-üzletágát, ezen a területen a vállalat eddig egyáltalán nem volt jelen. Bár az Agile teljesen beleolvad az Oracle alkalmazás-részlegébe, a fejlesztői csapat viszonylagos önállóságot élvez majd, mint ahogy az értékesítési munkatársak is -- mondta Jon Chorley, az Oracle alkalmazások stratégiai igazgatója. Az Agile-nak világszerte 1300 ügyfele van különféle iparágakból -- köztük számosan az Oracle legnagyobb alkalmazáspiaci ellenfelének, az SAP-nak is ügyfelei. A pletykák szerint az SAP is kacérkodott az Agile felvásárlásával, azonban végül saját PLM-megoldás kifejlesztése mellett döntött.

Az AMR Research szerint a PLM-megoldások piaca a tavalyi 5,2 milliárd dollárról 6 milliárd dollárra nő az idén és 2010-ig évi átlagban 9 százalékos további bővülésre lehet számítani. Ennek ellenére a PLM csak egy töredékét teszi ki a vállalati alkalmazáspiacnak, ami tavaly az AMR szerint 56,4 milliárd dollár volt.