Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 16. 12:35

Szorosabb együttműködés a Microsoft és az SAP között

Az SAP és a Microsoft szorosabbra fűzik a kapcsolatukat és egy közös fejlesztőközpontot hoznak létre Németországban, ahol az SAP Business Suite és a Microsoft SQL Server 2005 szorosabb integrációján dolgoznak majd annak érdekében, hogy az ügyfelek számára egyszerűbb legyen a két szoftver használata. A fejlesztőközpont a vállalat walldorfi főhadiszállásán kap helyet.

[HWSW] Az SAP és a Microsoft szorosabbra fűzik a kapcsolatukat és egy közös fejlesztőközpontot hoznak létre Németországban, ahol az SAP Business Suite és a Microsoft SQL Server 2005 szorosabb integrációján dolgoznak majd annak érdekében, hogy az ügyfelek számára egyszerűbb legyen a két szoftver használata. A fejlesztőközpont a vállalat walldorfi főhadiszállásán kap helyet.

A két vállalat már régóta együttműködik, az SAP R/3 már 1995 óta támogatja a Microsoft SQL Servert. A cégek közleményei szerint az optimalizációnak köszönhetően egyre több SAP-installáció fut Microsoft SQL platformon. Az együttműködésnek köszönhetően az SAP következő generációs üzleti szoftvereire váltó felhasználók már "előre csomagolva" kapnak adatbázis-migrációs eszközöket, dokumentációt és telepítési szolgáltatásokat a zökkenőmentes átállás érdekében.

Az SAP és a Microsoft másik jelentős közös projektje a Duet nevű szoftver, amely a Microsoft Office szoftvereket integrálja a mySAP vállalatirányítási alkalmazással annak érdekében, hogy a vállalati dolgozók a számukra már ismerős felhasználói felületet és programokat használhassák arra, hogy az SAP rendszerébe adatokat vigyenek be, kérjenek le, vagy kimutatásokat készítsenek. A Duet egy éve került piacra és azóta világszerte több mint 400 ezer felhasználói licencet értékesítettek.

A két vállalat ugyan együttműködik az SAP üzleti alkalmazások és a Microsoft-termékek integrációján, ugyanakkor ellenfelek is a piacon, ugyanis a redmondi cég az utóbbi időben egyre nagyobb sikereket ér el Dynamics AX és NAV termékeivel a kis- és középvállalati piacon az SAP BusinessOne-nal és az All-in-one ERP-vel szemben. Az együttműködés célja nem is lehet más, mint a közös ellenfelek, elsősorban az Oracle kiszorítása a vállalati alkalmazások piacáról. A Microsoft és az SAP 2003-ban még az összeolvadásról is tárgyaltak -- ma már tudjuk, eredmény nélkül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról