Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Mozgó alkatrészek nélkül fókuszál a Varioptic folyadékos lencséje

Ady Krisztián, 2007. május 15. 14:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Azt, hogy a magánkézben lévő Varioptic mennyire sérti a Philips szabadalmaztatott megoldását , majd a jogászok eldöntik -- a Varioptic is két saját világszabadalomra hivatkozik weboldalán --, hiszen optikai nagyítás nélkül is tisztán látható, hogy a vállalat új lencséje igen hasonló a Philips által jegyzett megoldáshoz. A Varioptic is az emberi szem működési elvét használta fel mobil eszközökbe készített optikai lencséje megalkotásához.

[HWSW] Azt, hogy a magánkézben lévő Varioptic mennyire sérti a Philips szabadalmaztatott megoldását, majd a jogászok eldöntik -- a Varioptic is két saját világszabadalomra hivatkozik weboldalán --, hiszen optikai nagyítás nélkül is tisztán látható, hogy a vállalat új lencséje igen hasonló a Philips által jegyzett megoldáshoz. A Varioptic is az emberi szem működési elvét használta fel mobil eszközökbe készített optikai lencséje megalkotásához.

A két üveglap közé szorított folyadékok nem keverednek egymással, formájuk, fénytörő pontokat alkotó határuk pedig elektromos áram stimulásával változatható méretű, alakú. Így egy olyan optikai lencsét kapunk, melynek fókusztávolsága elektromos árammal, mozgó alkatrészek nélkül változtatható meg. A Varioptic jó optikai minőséget, teljes átlátszóságot, gyors reakcióidőt és nagy stabilitást ígér, olcsón előállíthatóan.

Varioptic

Ezeket a vékony, strapabíró -- hiszen nincs benne mozgó alkatrész -- lencséket elsősorban hordozható készülékekben lehet majd felhasználni, kamerás mobiltelefonokban, tenyérgépekben, mini webkamerákban, melyeket egyre gyakrabban építenek noteszgépekbe -- jelenleg fix fókusszal. Az új lencsék sorozatgyártása a Varioptic ígérete szerint az év végén kezdődhet meg.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.