:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 15. 10:27

Nyári szakmai tábor diákoknak a Microsoft szervezésében

A Microsoft Magyarország a nyári szünetben lehetőséget kínál a középiskolai és felsőoktatási hallgatóknakhogy szakmailag továbbképezhessék magukat. Az IT Vakáció elnevezésű egyhetes szakmai képzés folyamán fejlesztői és adminisztrátori tananyagok közül választhatnak a jelentkezők, és megismerkedhetnek a Microsoft legfontosabb technológiával.

[HWSW] A Microsoft Magyarország a nyári szünetben lehetőséget kínál a középiskolai és felsőoktatási hallgatóknakhogy szakmailag továbbképezhessék magukat. Az IT Vakáció elnevezésű egyhetes szakmai képzés folyamán fejlesztői és adminisztrátori tananyagok közül választhatnak a jelentkezők, és megismerkedhetnek a Microsoft legfontosabb technológiával.

A szakmai képzésen túl a Microsoft lehetőséget biztosít a szórakozásra is, ezért a tábor helyszínéül a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Tábort választotta, ahol az elméleti oktatás és a 25 óra géptermi gyakorlat mellett sportesemények is helyet kapnak, a nem szakmai programok között szerepel XBOX 360 bajnokság, PC lan party, filmvetítés, focibajnokság és természetesen pihenés és napozás is. A tanfolyamok egységesen 5+1 naposak. A részvétel díja középiskolásoknak 25 ezer forint, a felsőoktatásban tanulóknak pedig 27 ezer forint, ami magában foglalja a szállást és a napi háromszori étkezést.

Az felsőoktatási kurzusok célja a hallgatók MCP (Microsoft Certified Professional) vizsgára való felkészítése. A tanfolyam végén a tanulók vizsgán vesznek részt, és eredményük alapján 25 ezer forint értékű MCP vizsgakupont kapnak, amellyel a budapesti vizsgaközpontban azonnal levizsgázhatnak, és megszerezhetik a tanfolyamhoz tartozó hivatalos MCP minősítést.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.