Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 09. 16:21:54

Újabb linuxos agy hagyja el a Novellt

Távozik a Novelltől Robert Love, aki a vállalatnál az asztali SUSE linux rendszerekkel kapcsolatos fejlesztéseket irányította. Love új munkaadója a Google, a szakember a keresőóriás nyílt forrású fejlesztésekkel foglalkozó irodájában dolgozik majd.

[HWSW] Távozik a Novelltől Robert Love, aki a vállalatnál az asztali SUSE linux rendszerekkel kapcsolatos fejlesztéseket irányította. Love új munkaadója a Google, a szakember a keresőóriás nyílt forrású fejlesztésekkel foglalkozó irodájában dolgozik majd.

Blogjában Love leírta, pár hétig most pihenni fog, befejezi a Linux kernel programozásáról szóló legújabb könyvét (Linux System Programming: Talking directly to the Kernel and C Library), emellett utazgatni is fog. Mielőtt a Novellhez került volna, Love a Linux kernelen és a GNOME-on dolgozott, ezt a tevékenységét persze a cégen belül is folytatta. A programozó távozása kapcsán felmerült, hogy a Microsofttal kötött, sok vitát kiváló megállapodás áll a háttérben, azonban a programozó cáfolta ezeket a híreket.

Korábban a Novelltől éppen a Microsofttal létrejött megállapodás miatt távozott Jeremy Allison, a Samba-projekt egyik vezetője, aki szintén a Google-hoz igazolt. Új munkahelyén Allison továbbra is a Sambán dolgozik.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 14:44

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.