Szerző: Ady Krisztián

2007. május 9. 11:20

Új telefonok a Sony Ericssontól

A Sony Ericsson számos új mobiltelefont mutatott be tegnap, melyek mindegyike 2007 harmadik negyedévére várható az üzletek polcára. A frissülő kínálatban megtalálható két új harmadik generációs készülék, a T610 formáit továbbörökítő T650, illetve az új P1 okostelefon, míg az S500 és a T250 azoknak készült, akik megelégednek a GSM technológiával nyújtott szolgáltatásokkal. Az új telefonok egytől-egyig a Sony Ericsson W880-nal elindult új dizájnvonalat követik.

[HWSW] A Sony Ericsson számos új mobiltelefont mutatott be tegnap, melyek mindegyike 2007 harmadik negyedévére várható az üzletek polcára. A frissülő kínálatban megtalálható két új harmadik generációs készülék, a T610 formáit továbbörökítő T650, illetve az új P1 okostelefon, míg az S500 és a T250 azoknak készült, akik megelégednek a GSM technológiával nyújtott szolgáltatásokkal. Az új telefonok egytől-egyig a Sony Ericsson W880-nal elindult új dizájnvonalat követik.

P1

A P-sorozat legújabb darabja, a P1 új időszámítást kezd, miközben a Sony Ericsson korábbi okostelefonjainak legjobb tulajdonságait viszi tovább. A P1 kompakt méretbe és a W950-nél megszokott vékony formába önti a főként üzleti felhasználóknak kínált funkciókat. A telefon támogatja push e-mailt, a webes szolgáltatásokat, és Certicom VPN és Blackberry-klienst is tartalmaz. A A harmadik generációs hálózatok mellett Wi-Fi-csatlakozásra is képes, melyen keresztül beépített VoIP-kliense segítségével akár hívásokat is fogadhatunk és kezdeményezhetünk.

Az új okostelefon Symbian operációs rendszer 9.1-es változatát, az UIQ 3.0 felületet futtatja, melyre éppúgy letölthetők és telepíthetők külső alkalmazások, mint a Windows Mobile, vagy a Nokia által használt Series-platformra. A szoftver arra is lehetőséget biztosít, hogy távolról töröljük az e-mail üzeneteinket és PIM-adatainkat, ha a telefont ellopnák vagy elveszne. A P1 kamerájával névjegykártyáról készített fotón szereplő adatokat a szoftver közvetlenül a telefonkönyvbe továbbítja.

A 2,6 hüvelykes, 240 x 320 pixeles kijelző világos fényviszonyok között is jól látható és használható a transflective megoldásnak köszönhetően. A telefon multimédiában is remekel, hiszen 3,2 megapixeles kamerájával készített képeket a Picture Blogging funkcióval rögtön meg is oszthatjuk. A készülék zene- és videolejátszójával a mellékelt 512 megabájtos Memory Stick Micro (M2™) kártyán tárolt állományokat játszhatjuk le, de a beépített FM-rádiót is használhatjuk a szórakozásra.

Sony Ericsson P1

T250 és T650

A Sony Ericsson T650 rozsdamentes acélból és karcmentes üvegből készült borításával viszi tovább a T610-T630 vonal örökségét, fiatalos formába öntve. A billentyűzet és a telefon oldalán felvillanó fények a telefon animációival összhangban jelennek meg, látványos fényhullámokban folytatódnak a billentyűzeten. A vékony 3G-s telefon 3,2 megapixeles, autófókuszos fényképezőgéppel, 1,9 hüvelykes kijelzővel, médialejátszó és blogoló szoftverrel ellátva került a boltokba. A T650 két színvlágban, zöldben és kékben lesz megvásárolható.

A T250 GSM-telefon a belépő kategóriát erősíti, a szálcsiszolt alumínium borítás azonban eddig csak a magasabb kategóriás telefonok előjoga volt. A fogyasztói visszajelzések alapján a T250-be beépített FM-rádió is került, így zenét és híreket is hallgathat rajta. A beépített kamera segítségével megörökíthetünk bármit, ami elénk kerül. A telefon fekete és ezüst-alumínium kombinációban lesz kapható.

Sony Ericsson T250i Sony Ericsson T650i
Sony Ericsson T250i és T650i

S500

A Sony Ericsson S500 új megoldással vadítja a megjelenést, amellett, hogy a 14 mm vékony telefon szétcsúsztatásával színes motívumok és folyamatosan változó asztali témák jelennek meg, ezek változása testreszabható: az átmenet történhet az évszakok változásával, amikor lemegy a nap, vagy ha elkezdődik a hétvége.

Sony Ericsson S500i

A zöld és sárga színekben megjelenő S500 telefon szétcsúsztatásával bújik elő a készülék 2 megapixeles kamerája, mely már számos korábbi modellben bizonyított. Ugyanígy a médialejátszó szoftver, mely a Memory Stick memóriakártyákra másolt dalokat szólaltathatja meg. A készülék támogatja a Bluetooth 2.0-t is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról