Szerző: Ady Krisztián

2007. május 8. 11:43

Kaviccsal támad az iPod shuffle lejátszóra a Creative

A Creative nem adja fel, újabb és újabb katonákat küld harcba az amerikai piacot vezető Apple ellen. A legújabb desszantos, a Zen Stone lejátszó a legalacsonyabb árkategóriában készül versenyre kelni az iPod shuffle-lal. A tajvani Creative készüléke hasonló funkciókat fele áron kínál május 14-től a tengerentúlon.

[HWSW] A Creative nem adja fel, újabb és újabb katonákat küld harcba az amerikai piacot vezető Apple ellen. A legújabb desszantos, a Zen Stone lejátszó a legalacsonyabb árkategóriában készül versenyre kelni az iPod shuffle-lal. A tajvani Creative készüléke hasonló funkciókat fele áron kínál május 14-től a tengerentúlon.

A hasonlóan kisméretű és kijelzőt nélkülöző, flashmemóriás lejátszó 39,99 dollártól, azaz körülbelül 7300 forintnak megfelelő ártól lesz kapható, mely pontosan a fele a legkisebb iPod shuffle 79,90 dolláros árának. A számtalan (pontosabban hat) színben megjelenő, alig 15,6 grammos lejátszó 10 órán keresztül láthat el minket zenével, ez két órával kevesebb, mint amit az iPod shuffle ígér.

Creative Zen Stone

A Creative lejátszója előnyeként azt emeli ki, hogy használatához nincs szükség külön szoftverre (azaz az iTunes-ra, amit valószínűleg többen utálnak, mint szeretnek), a készüléket megtámogató kampány során is erre helyezik a hangsúlyt. A márkás lejátszó 39,99 dolláros ára pedig kifejezetten kedvezőnek számít 1 gigabájtos kapacitásához mérten.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról