Szerző: Ady Krisztián

2007. május 3. 15:32

Minden harmadik eladott DVD-lemez Verbatim volt Európában

Sikeres 2006-os évről számolt be a Verbatim, mely sikeresen szilárdította meg vezető pozícióját az írható CD-k és DVD-k piacán. A Santa Clara Consulting Group elemzése szerint 2006-ban Európában minden harmadik

[HWSW] Sikeres 2006-os évről számolt be a Verbatim, mely sikeresen szilárdította meg vezető pozícióját az írható CD-k és DVD-k piacán. A Santa Clara Consulting Group elemzése szerint 2006-ban Európában minden harmadik eladott írható DVD-, és minden negyedik eladott írható CD-lemez Verbatim márkájú volt. 2007-ben a cég jelentős növekedést kíván elérni a nem-optikai szektorban, különösképpen a flash-technológiák piacán.

Blu-ray és HD DVD 2008-tól

Az egyik legjellemzőbb piaci trend jelenleg a nagyobb teljesítményű tároló technológiák térnyerése, különösen a magán felhasználói szegmensben. A növekedés katalizátorai ebben a szektorban főként a nagyfelbontású televíziók és videók. Az optikai tárolóegységgel rendelkező termékek szintén teret hódítanak a digitális kamerák piacán. 2006 júliusa óta a Verbatim Blu-Ray formátumot is kínál, amely 25 vagy 50 gigabájtos tárolókapacitással rendelkezik, 2007 elejétől pedig a 15 gigabájtos tárolási kapacitású HD DVD is megtalálható a cég termékpalettáján.

Jelenleg a film- és a játékipar keményen dolgozik azért, hogy elterjessze a Blu-Ray és a HD DVD formátumokat, hosszabb távon ezek a termékek mindenképpen átveszik a DVD helyét az adattárolási piacon. A vállalat előrejelzései szerint 2008-től nőhet meg a kereslet ezekre a termékekre.

A klasszikus írható CD formátum továbbra is leszálló ágban van, 2006-ban 2,19 milliárd írható CD-t értékesítettek Európában, körülbelül 72 millióval kevesebbet, mint az előző évben. Ennek ellenére a Verbatim 2,3 százalékkal 28,7 százalékra tudta növelni piaci részesedését ebben a szektorban. A DVD értékesítésekkel kapcsolatos kilátások bíztatóbbak, 2006-ban több mint 1,5 milliárd írható DVD-t értékesítettek kontinensünkön. Ez 400 millióval több, mint az előző évben, ezzel együtt a Verbatim piaci részesedése 26 százalékról körülbelül 35 százalékra nőtt.

Piac 2006

Flash-tárolók

Egyre terjed a flash memóriakártyák használata a digitális kamerák, a mobiltelefonok, és az MP3-lejátszók terén egyaránt. A legelterjedtebb formátumok az SD és a miniSD kártyák, de különösen a mobiltelefonok miatt jelentős növekedés tapasztalható olyan miniatűr formátumok területén is, mint a microSD.

2006 végére a legtöbbet értékesített USB-meghajtók tárolókapacitása elérte az 1 gigabájtot, de manapság már a 2 és 4 GB-os meghajtók sem számítanak ritkaságnak. Az USB-meghajtók piacát az elmúlt évben a zuhanó fogyasztói árak mellett jelentősen növekvő eladások jellemezték. Európában az összesen értékesített USB-meghajtók száma 5 millióval 29,1 millióra nőtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról