Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 19. 08:45

A Számalk is hivatalos Oracle oktatóközpont lett

Új szereplővel bővült a hivatalos Oracle oktatóközpontok sora Magyarországon: a Számalk Oktatási és Informatikai Zrt. Oracle University Education Partner-i megállapodást kötött a vállalattal és már az idén 6-8, Oracle-termékekhez kapcsolódó képzést indít.

[HWSW] Új szereplővel bővült a hivatalos Oracle oktatóközpontok sora Magyarországon: a Számalk Oktatási és Informatikai Zrt. Oracle University Education Partner-i megállapodást kötött a vállalattal és már az idén 6-8, Oracle-termékekhez kapcsolódó képzést indít.

A Számalk a PL/SQL és adatbázis-adminisztrációs képzések mellett az Oracle Fusion Middleware koncepciójához kapcsolódó Java programozási és webes alkalmazásfejlesztési, üzemeltetési, oktatási irányvonalat szeretné képviselni. A cég az oktatások finanszírozási megoldásaiban is teljes körű segítséget nyújt a szakképzési hozzájárulás felhasználástól kezdve a pályázati források kiaknázásig. Az oktatás az Oracle tananyagai alapján a Számalk saját tantermeiben és oktatóival folyik.

"Úgy látjuk, hogy az Oracle rendszerek és megoldások iránti kereslet az elmúlt években folyamatosan növekszik, és a nagyvállalati szféra mellett egyre inkább a kis- középvállalatok is célközönséget képezhetnek, ezért indokolt volt a nyitás ezen oktatási üzletág irányába. Kiemelt, nagyvállalati ügyfeleinknél már korábban is volt Oracle oktatási igény, de ezeket akkor még csak testre szabottan, nem pedig hivatalos, meghirdetett tanfolyami keretek között tudtuk megvalósítani" -- mondta el Nyisztor József, a Számlak Zrt. továbbképzési részlegének igazgatója.

Az Oracle-nek Magyarországon mindeddig egyetlen ilyen partnere volt (IQSoft - John Bryce Oktatóközpont), a most létrejött együttműködést ezt a kört bővíti a Számalk belépésével. Az Oracle az új partnere révén az országosan egyre növekvő képzési igényeknek is meg tud felelni, ugyanis a Számalk országszerte 21 konzultációs központtal rendelkezik.

Magyarországon évente mintegy 1600 hallgató vesz részt az Oracle University tanfolyamain. A 77 meghirdetett tanfolyam keretében évi 370 oktatást tartanak, ami 1000 oktatási napot jelent. A tanfolyamok között a legnépszerűbb az adatbázis- és adattárház-üzemeltetői sorozat illetve a fejlesztői képzések. Az Education Partneri megállapodás magas minőségi követelményeket állít a partnerrel szemben, ezért az Oracle a megállapodás megkötése előtt ellenőrzi és minősíti az oktatási helyszíneket, a tanárokat és a tananyagot is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról