Szerző: Ady Krisztián

2007. április 18. 12:27

Biztonságosabbra cseréli a bérelt Wi-Fi routereket a VIVAnet

A VIVAnet a jelek szerint törődik ügyfelei -- és persze saját hálózata -- biztonságával: amint arról mi is beszámoltunk , a tömegesen alkalmazott WEP (Wired Equivalent Privacy) technológiával védett Wi-Fi hálózatok feltörése ma már jóformán gyerekjáték. Az internetszolgáltató ezért úgy döntött, hogy csak a biztonságosabb védelmi technológiákkal (WPA-WPA2) is ellátott routereket árusítja, illetve ingyenes cserét ajánl azoknak az ügyfeleinek, akik bérlik ezeket az eszközöket a társaságtól.

[HWSW] A VIVAnet a jelek szerint törődik ügyfelei -- és persze saját hálózata -- biztonságával: amint arról mi is beszámoltunk, a tömegesen alkalmazott WEP (Wired Equivalent Privacy) technológiával védett Wi-Fi hálózatok feltörése ma már jóformán gyerekjáték. Az internetszolgáltató ezért úgy döntött, hogy csak a biztonságosabb védelmi technológiákkal (WPA-WPA2) is ellátott routereket árusítja, illetve ingyenes cserét ajánl azoknak az ügyfeleinek, akik bérlik ezeket az eszközöket a társaságtól.

A csökkenő áraknak és a megosztásra alkalmas sávszélességű ADSL-csomagok terjedésének köszönhetően robbanásszerűen megnőtt az elmúlt időszakban a Wi-Fi routereknek a száma, erről bárki meggyőződhet, ha noteszgépével sétál egy kicsit egy lakótelepen, vagy más sűrűbben lakott helyen. A WLAN-hálózatok elterjedésével különös jelentősége lett a hálózatok védelmének, ugyanis a nem védett vezeték nélküli hálózatok igen egyszerűen támadhatók, vagy használhatók illetéktelenül.

"Mi magunk is árusítunk Wi-Fi-routereket, sőt, bérleti formában is kínáljuk ezeket az eszközöket" -- mondta dr. Bödecs Béla, a VIVAnet Kft. ügyvezetője. "Régóta tudtunk a WEP technológia feltörésének elvi lehetőségéről. Eddig ehhez legalább egy óra kellett, de most a jelszó visszafejtéséhez akár egy perc is elég, ezért lépni kell a védelem oldaláról is." -- tette hozzá. A VIVAnet ezentúl csak olyan Wi-Fi routereket kínál eladásra, vagy bérletre, amelyek alkalmazni tudják a magasabb szintű WPA technológiát is.

Ez elment vadászni...
Ez elment vadászni...

Azoknak a felhasználóknál, akik bérlik az internetszolgáltatótól a routert, kérésre díjmentesen kicserélik a csak WEP-et ismerő eszközöket WPA-t is támogató routerekre. Az otthoni hálózatok feltörése nem csak illetéktelen használat, de az illegális letöltések miatt is különösen veszélyes lehet. Akár maga a tartalom is lehet tiltott -- sőt, büntethető is --, és ilyenkor az kerülhet bajba, akinél az internetkapcsolat beazonosítható végpontja, vagyis a Wi-Fi router van.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.