Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 10. 14:46:43

Konferencián mutatkozik be a Microsoft Windows Presentation Foundation

Hazánkban először kerül bemutatásra a Windows Presentation Foundation: a Windows Vistához és a .NET 3.0-hoz kapcsolódó megoldást a Microsoft rendszermérnökei gyakorlati példákon keresztül ismertetik az április 24-ei NetAcademia MesterQrzuson.

[HWSW] Hazánkban először kerül bemutatásra a Windows Presentation Foundation: a Windows Vistához és a .NET 3.0-hoz kapcsolódó megoldást a Microsoft rendszermérnökei gyakorlati példákon keresztül ismertetik az április 24-ei NetAcademia MesterQrzuson.

A korábban Avalon kódnéven ismert Windows Presentation Foundationnel a Microsoft egyszerűsíteni kívánja a webalkalmazások felületének kivitelezését. A technológia részeként a szoftvercég kidolgozta az eXtensible Application Markup Language (XAML) jelölőnyelvet, amiben tagek segítségével, és sokkal kevésbé programkóddal lehet alkalmazásfelületeket készíteni. A WPF lehetőséget biztosít arra, hogy a fejlesztők vektor- és raszteres grafikákkal, animációkkal, hang- és videoanyagokkal, vagy akár 3D alkalmazásokkal tegyék látványosabbá a weboldalakat -- viszonylag egyszerűen.

A 2007. április 24-án megrendezésre kerülő Vista Platformnap című MesterQrzuson a Microsoft rendszermérnökei, valamint a NetAcademia szakértői mutatják be WPF lehetőségeit .NET 3.0 keretrendszert fejlesztői platforméként felhasználva. A konferencián példakódokkal prezentálják, milyen új lehetőségek állnak mostantól a szoftverfejlesztők rendelkezésre. A MesterQrzus honlapján már most is közel kéttucat WPF-alapú alkalmazás tekinthető meg, így például az új MSN-ügyfélprogram, egy interaktív időjárástérkép vagy éppen a panorámakép-készítő.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 17:10

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

6

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.