:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 30. 21:44

A legnagyobb hazai PC-összeszerelő gépeinek harmadában már Core 2 Duo szív dobog

A legnagyobb hazai PC-összeszerelő, az Albacomp évente már közel 3 ezer Core 2 Duo processzorral felvértezett asztali gépet és notebookot értékesített. Az Intel tavaly piacra dobott chipjének részaránya az összes értékesítésen belül folyamatosan növekszik, a 2007-ben eladott Albacomp PC-knek már harmada Core 2 Duóra épült, a fehérvári vállalat várakozásai szerint ez az arány egy éven belül elérheti a 70 százalékot is.

[HWSW] A legnagyobb hazai PC-összeszerelő, az Albacomp évente már közel 3 ezer Core 2 Duo processzorral felvértezett asztali gépet és notebookot értékesített. Az Intel tavaly piacra dobott chipjének részaránya az összes értékesítésen belül folyamatosan növekszik, a 2007-ben eladott Albacomp PC-knek már harmada Core 2 Duóra épült, a fehérvári vállalat várakozásai szerint ez az arány egy éven belül elérheti a 70 százalékot is.

Az Albacomp szerint a növekvő eladások hátterében két tendencia áll. Egyrészt ahogy a gépek egyre olcsóbbá válnak, a vásárlók egy része megengedheti magának, hogy különösebb ismeretek nélkül a "legújabb" számítógépet vásárolja meg, másrészt a vevők növekvő része -- legyen szó akár otthoni felhasználókról, akár vállalkozásokról -- kifejezetten keresi a Core 2 Duót tartalmazó rendszereket. Utóbbiak nem csak a teljesímény és az alacsony fogyasztás, hanem az Intel vPro platform által biztosított távmenezsment-lehetőségek is vonzóak -- állítja az Albacomp.

A vPróban található Intel Active Management Technology (IAMT) lehetővé teszi a PC-k távoli menedzsmentjét akkor is, ha azok ki vannak kapcsolva: az IAMT révén a gépek távolról bekapcsolhatók és elvégezhetők rajtuk a karbantartási feladatok. A virtualizáció és az IAMT együttes alkalmazása révén pedig a gépeket úgy lehet karbantartani, hogy közben a felhasználó dolgozik rajtuk, de mégsem vesz észre semmit a másik (virtuális) partíción zajló folyamatokból.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.