Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A legnagyobb hazai PC-összeszerelő gépeinek harmadában már Core 2 Duo szív dobog

Bodnár Ádám, 2007. március 30. 21:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A legnagyobb hazai PC-összeszerelő, az Albacomp évente már közel 3 ezer Core 2 Duo processzorral felvértezett asztali gépet és notebookot értékesített. Az Intel tavaly piacra dobott chipjének részaránya az összes értékesítésen belül folyamatosan növekszik, a 2007-ben eladott Albacomp PC-knek már harmada Core 2 Duóra épült, a fehérvári vállalat várakozásai szerint ez az arány egy éven belül elérheti a 70 százalékot is.

hirdetés
[HWSW] A legnagyobb hazai PC-összeszerelő, az Albacomp évente már közel 3 ezer Core 2 Duo processzorral felvértezett asztali gépet és notebookot értékesített. Az Intel tavaly piacra dobott chipjének részaránya az összes értékesítésen belül folyamatosan növekszik, a 2007-ben eladott Albacomp PC-knek már harmada Core 2 Duóra épült, a fehérvári vállalat várakozásai szerint ez az arány egy éven belül elérheti a 70 százalékot is.

Az Albacomp szerint a növekvő eladások hátterében két tendencia áll. Egyrészt ahogy a gépek egyre olcsóbbá válnak, a vásárlók egy része megengedheti magának, hogy különösebb ismeretek nélkül a "legújabb" számítógépet vásárolja meg, másrészt a vevők növekvő része -- legyen szó akár otthoni felhasználókról, akár vállalkozásokról -- kifejezetten keresi a Core 2 Duót tartalmazó rendszereket. Utóbbiak nem csak a teljesímény és az alacsony fogyasztás, hanem az Intel vPro platform által biztosított távmenezsment-lehetőségek is vonzóak -- állítja az Albacomp.

A vPróban található Intel Active Management Technology (IAMT) lehetővé teszi a PC-k távoli menedzsmentjét akkor is, ha azok ki vannak kapcsolva: az IAMT révén a gépek távolról bekapcsolhatók és elvégezhetők rajtuk a karbantartási feladatok. A virtualizáció és az IAMT együttes alkalmazása révén pedig a gépeket úgy lehet karbantartani, hogy közben a felhasználó dolgozik rajtuk, de mégsem vesz észre semmit a másik (virtuális) partíción zajló folyamatokból.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.