Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Megérkezett a fekete Xbox 360 Elite játékkonzol

Ady Krisztián, 2007. március 28. 10:09
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft tegnap bejelentette matt fekete színre festett, némileg áttervezett belsővel érkező, Elite néven piacra kerülő Xbox 360 konzolját. A bejelentés senkit sem ért váratlanul, hiszen gyakorlatilag már mindent tudhattunk az új változatról a korábbi pletykák, fotók és kiszivárgott adatok alapján.

hirdetés
[HWSW] A Microsoft tegnap bejelentette matt fekete színre festett, némileg áttervezett belsővel érkező, Elite néven piacra kerülő Xbox 360 konzolját. A bejelentés senkit sem ért váratlanul, hiszen gyakorlatilag már mindent tudhattunk az új változatról a korábbi pletykák, fotók és kiszivárgott adatok alapján.

A lassan másfél éve értékesített Xbox 360 "felújított", fekete változata a korábbiról nagyon hiányolt, digitális HDMI-kimenettel is rendelkezik, melyet elsősorban a HD DVD lejátszásnál használhatunk majd ki (1080 soros, progresszív megjelenítés) és a Microsoft IP-televíziós terveihez is elkél. A fekete géphez fekete vezeték nélküli kontroller és fekete HDMI-kábel is jár, ez utóbbit a konkurens gyártó "kifelejtette" nextgen konzoljának csomagjából.

Az Xbox 360 Elite konzollal együtt érkezik a korábbinál hatszor nagyobb kapacitású, 120 gigabájtos merevlemez is, mely szintén a csomag része. Ehhez az új kiegészítőhöz bárki hozzájuthat majd horrornak tűnő, 180 dollárnak/eurónak (~33/45 ezer forintnak, itthon várhatóan ennél is többért) megfelelő áron. Az új konzol a Microsoft szerint jobb minőséget is képvisel, mint a korábbi változat, egyes hírek szerint optikai meghajtója, illetve maga a készülék is csendesebb lett.

Microsoft Xbox 360 Elite

Az Elite konzol ajánlott fogyasztói ára 479 dollár (~89 ezer forint), illetve Európában 479 euró (~120 ezer forint) lesz, így a piacon három változat lesz kapható. A Core csomag nemrég lett bevezetve hazánkban, ez Európában 299 eurós (~75 ezer forintos) áron fut, a Premium csomag 399 eurós (~99 ezer forintos) áron vásárolható meg, a triumvirátus harmadik tagja pedig az Elite változat lesz.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.