Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 26. 14:37:45

Kolozsváron lesz a Nokia következő mobiltelefon-gyára

A Nokia 60 millió eurós beruházással mobiltelefon-gyárat épít a romániai Kolozsváron. A mintegy 500 embernek munkát adó létesítmény zöldmezős beruházással jön létre. A tervek szerint az építkezés még az idén tavasszal elkezdődik, így 2008 első felében indulhat be a termelés a gyárban. A Nokia egy ipari falu kialakítását tervezi a területen, lehetővé téve számos fontos beszállítójának és partnerének, hogy termelését a területre hozza.

[HWSW] A Nokia 60 millió eurós beruházással mobiltelefon-gyárat épít a romániai Kolozsváron. A mintegy 500 embernek munkát adó létesítmény zöldmezős beruházással jön létre. A tervek szerint az építkezés még az idén tavasszal elkezdődik, így 2008 első felében indulhat be a termelés a gyárban. A Nokia egy ipari falu kialakítását tervezi a területen, lehetővé téve számos fontos beszállítójának és partnerének, hogy termelését a területre hozza.

A Nokia tájékoztatása szerint azért esett a választás Kolozsvárra, mert elérhető a szakképzett munkaerő, illetve logisztikai szempontból jó elhelyezkedésű a folyamatos növekedést produkáló EMEA régió (Európa, Közel-Kelet, Afrika) kiszolgálására. A kolozsvári üzem lesz a Nokia tizenegyedik mobiltelefon-gyára, Európában pedig a negyedik. A kontinensen jelenleg a németországi Bochumban, a finnországi Salóban és Komáromban gyárt mobiltelefonokat a finn cég.

A Nokia február elején jelentette be, hogy 10 millió eurós beruházással bővíti komáromi gyárát. Az új beruházás eredményeként a szállítással és a szállítás előtt álló termékek előkészítésével kapcsolatos feladatokat ellátó, 10 ezer négyzetméter alapterületű épületet húz fel a Nokia, az építkezés várhatóan 2007 augusztusában ér véget.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 03:54

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.