:

Szerző: Ady Krisztián

2007. március 23. 11:27

Mérsékelt érdeklődés mellett elrajtolt Európában a PlayStation 3

Miközben az Egyesült Államokban januárban közel kétszer annyi Xbox 360 konzol fogyott, mint PS3, Tokióban pedig annyi az eladó használt PS3, hogy a játékokkal kereskedő boltok a 60 gigabájtos gépet féláron, az alapmodellt pedig még a Wiinél is olcsóbban veszik meg , ma Európában és Ausztráliában is elrajtolt a Sony következő generációs masinája.

[HWSW] Miközben az Egyesült Államokban januárban közel kétszer annyi Xbox 360 konzol fogyott, mint PS3, Tokióban pedig annyi az eladó használt PS3, hogy a játékokkal kereskedő boltok a 60 gigabájtos gépet féláron, az alapmodellt pedig még a Wiinél is olcsóbban veszik meg, ma Európában és Ausztráliában is elrajtolt a Sony következő generációs masinája.

Ingyen tévé és film

A hírek szerint elmaradt a hatalmas felhajtás. Ausztráliában csupán a nyitókészlet negyede, körülbelül 10 ezer konzol fogyott el előrendelésben, és a jelek szerint itthon sem vették meg az összeset -- pedig ennél legalább egy nagyságrenddel kisebb volt a nyitókészlet. Franciaországban az Eiffel-torony alatt tartotta az éjféli startot a Sony, azonban ott sem tülekedtek az emberek, nem ismétlődtek meg az amerikában tapasztalt, több napig tartó bolt előtti sátorozások, néha erőszakos cselekmények.

A londoni debütálás kivétel lett, de nem véletlenül, itt a Sony ugyanis több mint száz "első" vásárlóját a PS3 mellett egy 46 hüvelykes HD-televízióval és ingyenes taxifuvarral is meglepte. A sorban első, 17 éves Ritatsu Thomas 36 óráig állt sorban az extra ajándékért, mely a Sonynak összesen körülbelül 250 ezer fontjába került. A korai vásárlók jelentős része tisztában van a PS3 Blu-ray lejátszási képességével, sőt, van aki elsősorban olcsó BD-lejátszónak vásárolja a konzolt. Ők jobb, ha nem felejtik el, hogy a Sony ingyenes BD-filmet küld annak az első 500 ezer európai PlayStation 3 vásárlónak, aki beregisztrálja magát a PlayStation Network online szolgáltatásba. Az ajándék nem más, mint a Daniel Craig főszereplésével tavaly bemutatott James Bond film, a Casino Royale.

Ez talán nem is véletlen, hiszen a PS3-hoz még mindig meglehetősen kevés játék érhető el, az európai példánynál pedig még a PS2-kompatibilitás is csorbát szenvedett a japán és amerikai változatokhoz képest. Olyan korábbi "system seller" játékok nem futnak az új konzol európai változatán, mint a Gran Turismo 4, mely valószínűleg szinte minden PS2-tulajdonos polcán megtalálható, őket valószínűleg nem vigasztalja az ingyen letölthető, korlátozott GT5 HD-demó. Remélhetőleg ezen rövidesen egy későbbi firmware-frissítés változtat majd.

PlayStation 3

Drágaszág

Kontinensünkön egyelőre csak a drágább, 20 helyett 60 gigabájtos merevlemezzel, Wi-Fi vezeték nélküli vezérlővel és beépített kártyaolvasóval ellátott változat lesz elérhető. Európába körülbelül 1 millió, Nagy-Britanniába 200-220 ezer darab konzolt szállított a Sony, mely a kedvezőtlen fogadtatás ellenére is valószínűleg rövid időn belül elfogy majd. A hazai nyitókészlet ismeretlen, de a 165-170 ezer forintos hazai ár sem rettenti majd el a "korai vásárlókat", akik minden újdonságra nyitottak.

A PlayStation 3-ról, képességeiről és a játékokról kétoldalas cikkünkben olvashat részletesebben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.