Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Újabb 30-40 ezerrel nőtt a szélessávú internethozzáférések száma januárban

Ady Krisztián, 2007. március 20. 14:31
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az elmúlt évi robbanásszerű, 50 százalékos növekedés után januárban is folytatódott a szélessávú internet-hozzáférések számának növekedése, az xDSL vonalak száma 632 ezerre, a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek a száma 307 ezerre nőtt. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentése szerint körülbelül 30-40 ezer új szélessávú előfizetést regisztráltak januárban.

hirdetés
[HWSW] Az elmúlt évi robbanásszerű, 50 százalékos növekedés után januárban is folytatódott a szélessávú internet-hozzáférések számának növekedése, az xDSL vonalak száma 632 ezerre, a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek a száma 307 ezerre nőtt. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) gyorsjelentése szerint körülbelül 30-40 ezer új szélessávú előfizetést regisztráltak januárban.

Az Emitel, Hungarotel, Invitel, Magyar Telekom és Monortel, valamint a vezető alternatív szolgáltatók (PanTel, Tele2, GTS Datanet, eTel) és a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok (UPC, T-Kábel, Fibernet, EMKTV) önkéntes adatközlésére épülő jelentés szerint a szélessávú hozzáférések száma január végén 939 ezer volt. A négy legnagyobb kábeltelevíziós szolgáltató részesedése a teljes kábelmodemes piacon 75-80 százalék körüli, így a teljes magyarországi szélessávú előfizetői tábor már bőven meghaladhatja az 1 milliót.

A szélessávú hozzáférések számának növekedése mellett januárban tovább folytatódott a bekapcsolt vezetékes telefonvonalak számának csökkenése is, a vonalak száma közel 10 ezerrel csökkent. A háztartások vezetékes telefonellátottságának aránya ennek megfelelően 66,29 százalékról 66,12 százalékra csökkent. Az előfizetők januárban a hívások 11,3 százalékát kezdeményezték közvetítőválasztáson keresztül és összesen 90 millió percet telefonáltak így. A közvetítőválasztást igénybevevők száma az előző hónaphoz képest 2,67 százalékkal 812 ezerre nőtt januárban.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.