:

Szerző: Ady Krisztián

2007. március 13. 12:52

Közösségi alkalmazásfejlesztéshez nyújt teret a Vodafone

Saját kutatás-fejlesztési portált indított a Vodafone: a Betavine nyilvános, online együttműködésen alapuló közösségi alkalmazásfejlesztéshez nyújt hátteret. A Vodafone célja a projekttel az új mobil alkalmazások fejlesztésének bátorítása, a mobiltelefonok és az internet közötti további közeledés ösztönzése.

[HWSW] Saját kutatás-fejlesztési portált indított a Vodafone: a Betavine nyilvános, online együttműködésen alapuló közösségi alkalmazásfejlesztéshez nyújt hátteret. A Vodafone célja a projekttel az új mobil alkalmazások fejlesztésének bátorítása, a mobiltelefonok és az internet közötti további közeledés ösztönzése.

Platform

A Betavine a fejlesztők számára platformot biztosít, ahol könnyen találkozhatnak a hasonló érdeklődésű személyek. A vállalat szerint ez gazdagíthatja a szélesebb értelemben vett iparágat is. A webhely működésének első szakasza az alkalmazások fel- és letöltésére összpontosít, ösztönözve minden érdeklődőt, hogy megossza ötleteit és alkalmazásait a közösséggel, hogy ezeket az ötleteket és alkalmazásokat tesztelni és finomítani lehessen. A Vodafone Betavine nem kötődik közvetlenül a Vodafone kereskedelmi funkcióihoz.

Az érdeklődő látogatók megtekinthetik azokat a projekteket, letöltéseket és megbeszéléseket, amelyek a Vodafone Betavine közösséget éppen foglalkoztatják. A regisztrált felhasználók hozzáférhetnek az alkalmazásokhoz, kísérletezgethetnek velük, és bekapcsolódhatnak a webhelyen folyó általános beszélgetésekbe, illetve segíthetik az alkalmazás fejlesztésének alakítását. A fejlesztők létrehozhatják saját projekt terüket, leírhatják és bloggolhatják koncepciójukat, valamint feltölthetik alkalmazásaikat.

http://www.vodafonebetavine.net

Légy bétatesztelő

A regisztráció ingyenes a webhely látogatói számára, amennyiben ellenőrizhető kapcsolattartási adatokat (telefonszámot is) adnak meg. Ezt követően a látogató Betavine bétatesztelő lehet és hozzáférési jogot kaphat az alkalmazás-letöltési listához is.

A jövőben kiírásra kerülnek tanulói pályázatok is, illetve egy nyílt forráskódú terület is megnyílik a Vodafone Betavine Forge weboldalon keresztül. A Vodafone fejlesztői felületeket is biztosít majd olyan kommunikációs funkciókhoz, mint a szöveges és képüzenet küldés.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.