Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Piacon a Seagate hardveres titkosítással dolgozó merevlemeze

Bodnár Ádám, 2007. március 12. 11:03
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Seagate bejelentette, hogy szállítja a DriveTrust hardveres titkosító megoldást tartalmazó mobil merevlemezeit, amelyek elsőként az amerikai ASI Computer Technologies noteszgépeiben lesznek elérhetők.

hirdetés
[HWSW] A Seagate bejelentette, hogy szállítja a DriveTrust hardveres titkosító megoldást tartalmazó mobil merevlemezeit, amelyek elsőként az amerikai ASI Computer Technologies noteszgépeiben lesznek elérhetők.

A Momentus 5400 FDE.2 meghajtóval szerelt konfigurációk áprilistól vásárolhatók meg. A legnagyobb merevlemezgyártó emellett tárgyalásokat folytat a legnagyobb PC-gyártókkal is, így hamarosan a HP és Dell kategóriájú cégek notebookjaiban is feltűnhetnek a Momentus 5400 FDE.2 meghajtók, amelyek 80, 120 és 160 gigabájtos kapacitással készülnek. A Seagate tervei szerint a későbbiekben asztali és multimédiás felhasználásra szánt meghajtóiban is felbukkan a DriveTrust technológia.

A DriveTrusttal szerelt merevlemezek használata esetén a számítógép felhasználójának a bekapcsolást követően, de még a bootolás előtt azonosítania kell magát jelszavával -- vagy akár ujjlenyomatával, smart cardjával, ha a gép rendelkezik olvasóval -- ellenkező esetben a lemezen tárolt adatokhoz nem férhet hozzá. Ha a meghajtót tartalmazó gép illetéktelen kezekbe kerül, a merevlemezt kiszerelik és más gépben próbálják működésre bírni, a DriveTrust üresnek láttatja azt.

A DriveTrust Technology egy teljesen önálló chip segítségével oldja meg a lemezen tárolt adatok titkosítását anélkül, hogy befolyásolná a teljesítményt, illetve hogy szükség lenne a meghajtót kezelő szoftverek módosítására. A vállalat mindazonáltal kiadja azokat a szoftverfejlesztői segédeszközöket (SDK), amelyek segítségével a titkosítási funkciót kezelő alkalmazások hozhatók létre.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.