Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Hamarosan a Skype-on keresztül pénzt is küldhetünk egymásnak

Ady Krisztián, 2007. március 22. 13:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Lassan, de biztosan közeledik egymáshoz a Skype és az eBay: Niklas Zennstrom, a Skype egyik társalapítója szerint hamarosan akár közvetlenül a Skype internettelefon szoftveren keresztül is küldhetünk majd egymásnak pénzt a PayPal közbeiktatásával, felhasználásával. Az így kicserélt virtuális fizetőeszközért majd némi tranzakciós díjat számolnak fel. A PayPal fizetési rendszer éppúgy az eBay aukciós portál kezében van, ahogyan a több mint 2 milliárd dollárért felvásárolt Skype is.

hirdetés
[HWSW] Lassan, de biztosan közeledik egymáshoz a Skype és az eBay: Niklas Zennstrom, a Skype egyik társalapítója szerint hamarosan akár közvetlenül a Skype internettelefon szoftveren keresztül is küldhetünk majd egymásnak pénzt a PayPal közbeiktatásával, felhasználásával. Az így kicserélt virtuális fizetőeszközért majd némi tranzakciós díjat számolnak fel. A PayPal fizetési rendszer éppúgy az eBay aukciós portál kezében van, ahogyan a több mint 2 milliárd dollárért felvásárolt Skype is.

A Skype és eBay szorosabb együttműködését már egyes országok, például Franciaország eBay portálján keresztül már tesztelik egy pilot projekt keretében, a széleskörű bevezetésre azonban még mindig várni kell. A Skype gomb megjelenése a felületen pillanatok alatt összekötheti majd az eladót a vásárlóval, a Skype kliens feltelepítését követően gyakorlatilag ingyenes hangkommunikáció jöhet létre a két fél között. A növekedés problémákkal szembenéző eBay számára a Skype nem csak teljesen új bevételi forrást jelenthet, hanem a vállalat fő tevékenységét, az internetes kereskedelmet is jelentősen fellendítheti, lerövidítve és leegyszerűsítve az üzletek megkötését.

A Skype hatalmas felhasználói bázissal rendelkezik, 2006 végén 171 millió regisztrált felhasználót tartottak számon, mely továbbra is dinamikusan növekszik. A felhasználók között bizonyára számos PayPal számlával rendelkező is található, akik ezentúl majd egyszerűbben tölthetik fel egyenlegüket. A PayPal csak Európában 35 millió felhasználóval büszkélkedhet, világszinten pedig több mint 100 millió ügyfél pénzügyeit könnyebbítheti meg.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.