Szerző: Ady Krisztián

2007. március 22. 13:47:49

Hamarosan a Skype-on keresztül pénzt is küldhetünk egymásnak

Lassan, de biztosan közeledik egymáshoz a Skype és az eBay: Niklas Zennstrom, a Skype egyik társalapítója szerint hamarosan akár közvetlenül a Skype internettelefon szoftveren keresztül is küldhetünk majd egymásnak pénzt a PayPal közbeiktatásával, felhasználásával. Az így kicserélt virtuális fizetőeszközért majd némi tranzakciós díjat számolnak fel. A PayPal fizetési rendszer éppúgy az eBay aukciós portál kezében van, ahogyan a több mint 2 milliárd dollárért felvásárolt Skype is.

[HWSW] Lassan, de biztosan közeledik egymáshoz a Skype és az eBay: Niklas Zennstrom, a Skype egyik társalapítója szerint hamarosan akár közvetlenül a Skype internettelefon szoftveren keresztül is küldhetünk majd egymásnak pénzt a PayPal közbeiktatásával, felhasználásával. Az így kicserélt virtuális fizetőeszközért majd némi tranzakciós díjat számolnak fel. A PayPal fizetési rendszer éppúgy az eBay aukciós portál kezében van, ahogyan a több mint 2 milliárd dollárért felvásárolt Skype is.

A Skype és eBay szorosabb együttműködését már egyes országok, például Franciaország eBay portálján keresztül már tesztelik egy pilot projekt keretében, a széleskörű bevezetésre azonban még mindig várni kell. A Skype gomb megjelenése a felületen pillanatok alatt összekötheti majd az eladót a vásárlóval, a Skype kliens feltelepítését követően gyakorlatilag ingyenes hangkommunikáció jöhet létre a két fél között. A növekedés problémákkal szembenéző eBay számára a Skype nem csak teljesen új bevételi forrást jelenthet, hanem a vállalat fő tevékenységét, az internetes kereskedelmet is jelentősen fellendítheti, lerövidítve és leegyszerűsítve az üzletek megkötését.

A Skype hatalmas felhasználói bázissal rendelkezik, 2006 végén 171 millió regisztrált felhasználót tartottak számon, mely továbbra is dinamikusan növekszik. A felhasználók között bizonyára számos PayPal számlával rendelkező is található, akik ezentúl majd egyszerűbben tölthetik fel egyenlegüket. A PayPal csak Európában 35 millió felhasználóval büszkélkedhet, világszinten pedig több mint 100 millió ügyfél pénzügyeit könnyebbítheti meg.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 16:10

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.