:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 9. 13:57

Két változatban jön a Photoshop CS3

Az Adobe a Photoshop CS3 két kiadásával bővíti kínálatát. A tervezőknek és a professzionális fényképészeknek szánt Photoshop CS3 szoftver mellett az Adobe bemutatja a Photoshop CS3 Extended változatát is. A Photoshop Extended a Photoshop CS3 képességeit olyan eszközökkel egészíti ki, amelyek révén nem csak a többféle médiaformátummal dolgozó szakemberek, hanem akár az építészek, a gépészek, vagy az orvosok is hatékonyan használhatják saját munkájuk segítésére.

[HWSW] Az Adobe a Photoshop CS3 két kiadásával bővíti kínálatát. A tervezőknek és a professzionális fényképészeknek szánt Photoshop CS3 szoftver mellett az Adobe bemutatja a Photoshop CS3 Extended változatát is. A Photoshop Extended a Photoshop CS3 képességeit olyan eszközökkel egészíti ki, amelyek révén nem csak a többféle médiaformátummal dolgozó szakemberek, hanem akár az építészek, a gépészek, vagy az orvosok is hatékonyan használhatják saját munkájuk segítésére.

"Soha sem gondoltuk volna, hogy a Photoshop egyszer majd komoly filmek alkotását fogja segíteni, életek megmentéséről már nem is beszélve" -- mondja John Loiacono, az Adobe kreatív megoldások üzletágának vezetője. "Legyen szó a háttéranyagot textúrázó videóműsor-készítőről vagy többszáz ráksejtet számoló kutatóról, ma már a legkülönfélébb szakmákban veszik igénybe a digitális képalkotást. A megjelenő Photoshop CS3 Extended konkrét munkafolyamatokat közvetlenül befolyásoló szolgáltatásaival még jobban ki tudjuk szolgálni ezeket az igen speciális felhasználási területeket."

A Photoshop CS3 Extended segítségével háromdimenziós és mozgásra épülő tartalmak szerkesztésénél filmes, videós és multimédiás szakemberek, illetve grafikusok és webtervezők használhatják ki a Photoshop képszerkesztő eszközkészletét. A filmes és videós szakemberek három dimenzióban modellezhetnek és textúrázhatnak, festhetnek és több képkockán keresztül klónozhatnak. Az animátorok háromdimenziós tartalmakat renderelhetnek, és azokat beilleszthetik kétdimenziós kompozícióikba. A grafikusok és a webtervezők animációkat készíthetnek képsorokból, így például idősorba rendezett adatokból, és azokat QuickTime, MPEG-4 és Adobe Flash Video mellet számos formátumba is exportálhatják.

A Photoshop CS3 Extended lehetővé teszi, hogy a felhasználók a képekből értékes mennyiségi és minőségi adatokat nyerjenek ki. A mérő- és elemző eszközök mellett az építészek, az orvosszakértők és a tudósok a speciális képformátumok fokozottabb támogatását élvezhetik, így eredeti formátumukban is egyszerűbben nézegethetik, kommentálhatják és szerkeszthetik a képeket. A radiológusok szorosan nyomon követhetik a beteg állapotának alakulását, a tudományos kutatók prezentációs célokra animációkat készíthetnek az orvosi felvételekből, az építészek pedig pontosan megmérhetik a háromdimenziós képeiken szereplő tárgyakat.

Az Adobe Photoshop CS3 Macintosh és Windows béta verzióját a Photoshop CS2 felhasználói már letölthetik az Adobe Labs honlapjáról. A Photoshop CS3 és Photoshop CS3 Extended hivatalosam 2007. március 27-én debütál. A szoftverek Macintosh platformon univerzális binárisként, illetve Microsoft Windows XP és Windows Vista operációs rendszeren futnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.