Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Kaphatóak a Samsung első hibrid merevlemezei

Ady Krisztián, 2007. március 08. 10:14
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Samsung bejelentette, hogy szállítja első saját flashmemóriával ellátott, úgynevezett hibrid merevlemezeit. Az MH80 sorozatba tartozó, 2,5 hüvelykes, noteszgépekbe szánt merevlemezek 80, 120 és 160 gigabájtos kapacitással, 128 vagy 256 megabájtnyi flashmemóriával érhetők el.

hirdetés
[HWSW] A Samsung bejelentette, hogy szállítja első saját flashmemóriával ellátott, úgynevezett hibrid merevlemezeit. Az MH80 sorozatba tartozó, 2,5 hüvelykes, noteszgépekbe szánt merevlemezek 80, 120 és 160 gigabájtos kapacitással, 128 vagy 256 megabájtnyi flashmemóriával érhetők el.

A hibrid merevlemezek nem csak gyorsabbak lehetnek korábbi társaiknál, de jelentős mennyiségű energiát is spórolhatnak a mindennapi felhasználási területeken, például egy szövegszerkesztés során. Bár a flashmemóriák olvasási és írási sebessége elmarad a merevlemez tányérjainak sebességétől, a véletlenszerű hozzáférési idejük sokkal alacsonyabb, így számos kisebb állomány beolvasása esetén sokkal gyorsabbak lehetnek. A hibrid merevlemezek egyes tesztek szerint akár felére is csökkenthetik a rendszer betöltődésének, programok indításának idejét.

A hibrid merevlemez nem felejtő memóriája a kapacitása megteltéig gyűjti a merevlemezre írandó adatokat, így a merevlemez tányérjainak forgását eddig az időpontig le lehet lassítani, vagy akár le is lehet kapcsolni. Ez akár 70-90 százalékos energiamegtakarítást is jelenthet a folyamatosan pörgő tányérú változatokhoz képest. Az álló tányérok növelik a meghajtó megbízhatóságát is, mivel az jobban ellenáll az ütődéseknek, külső hatásoknak.

A Microsofttal közösen fejlesztett rendszert támogatja a Vista is, így különleges képességeit már az új operációs rendszerrel szerelt noteszgépek is kiaknázhatják. A hibrid merevlemezt elsőként a 2006. április végén megrendezett Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) konferencián lehetett működés közben megtekinteni.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.