Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Pointsec Device Discovery: eső után köpönyeg

Bodnár Ádám, 2007. március 06. 15:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Egy egyszerű USB-s pendrive, mobiltelefon, mp3-lejátszó segítségével a felhasználók könnyedén eltulajdoníthatnak kényes vállalati információkat, de hasonlóan veszélyes, ha egy céghez valaki így nem jogtiszta szoftvereket, vagy akár ártó szándékú programokat juttat be.

hirdetés
[HWSW] Egy egyszerű USB-s pendrive, mobiltelefon, mp3-lejátszó segítségével a felhasználók könnyedén eltulajdoníthatnak kényes vállalati információkat, de hasonlóan veszélyes, ha egy céghez valaki így nem jogtiszta szoftvereket, vagy akár ártó szándékú programokat juttat be.

Mivel a portokat számos nélkülözhetetlen eszköz, például nyomtató is használja, ezek általános tiltása sokszor nem célravezető. A Pointsec Mobile Technologies múlt hónapban dobta piacra Pointsec Device Protector megoldását, melynek segítségével a számítógépeken található USB-, Bluetooth, infravörös, FireWire és egyéb portok, illetve a rajtuk ki- és beáramló információ menedzselhető. A Pointsec új megoldásával lehetővé válik a portok részletes felügyelete, meghatározható, hogy milyen eszközök csatlakoztathatóak és melyek nem, az adattárolásra alkalmasak titkosítva legyenek-e, és azokon milyen adatok kerülhetnek ki a cégből, illetve milyenek juthatnak be oda.

A védekezés első lépése, hogy egyáltalán felmérjük, mekkora veszélynek is van cégünk vagy intézményünk kitéve. A filter:max ezt elősegítendő ingyenesen elérhetővé tette a Pointsec Device Discovery eszközt, aminek a használatával feltérképezhető, milyen eszközöket használtak és használnak a munkatársak. Ezen lista ismeretében feltérképezhetők a felhasználói szokások, így a védelem tervezésénél nem megérzésekre, hanem konkrét adatokra támaszkodhatnak az információbiztonsági vagy IT-üzemeltetési szakemberek.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.