:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 6. 15:44

Pointsec Device Discovery: eső után köpönyeg

Egy egyszerű USB-s pendrive, mobiltelefon, mp3-lejátszó segítségével a felhasználók könnyedén eltulajdoníthatnak kényes vállalati információkat, de hasonlóan veszélyes, ha egy céghez valaki így nem jogtiszta szoftvereket, vagy akár ártó szándékú programokat juttat be.

[HWSW] Egy egyszerű USB-s pendrive, mobiltelefon, mp3-lejátszó segítségével a felhasználók könnyedén eltulajdoníthatnak kényes vállalati információkat, de hasonlóan veszélyes, ha egy céghez valaki így nem jogtiszta szoftvereket, vagy akár ártó szándékú programokat juttat be.

Mivel a portokat számos nélkülözhetetlen eszköz, például nyomtató is használja, ezek általános tiltása sokszor nem célravezető. A Pointsec Mobile Technologies múlt hónapban dobta piacra Pointsec Device Protector megoldását, melynek segítségével a számítógépeken található USB-, Bluetooth, infravörös, FireWire és egyéb portok, illetve a rajtuk ki- és beáramló információ menedzselhető. A Pointsec új megoldásával lehetővé válik a portok részletes felügyelete, meghatározható, hogy milyen eszközök csatlakoztathatóak és melyek nem, az adattárolásra alkalmasak titkosítva legyenek-e, és azokon milyen adatok kerülhetnek ki a cégből, illetve milyenek juthatnak be oda.

A védekezés első lépése, hogy egyáltalán felmérjük, mekkora veszélynek is van cégünk vagy intézményünk kitéve. A filter:max ezt elősegítendő ingyenesen elérhetővé tette a Pointsec Device Discovery eszközt, aminek a használatával feltérképezhető, milyen eszközöket használtak és használnak a munkatársak. Ezen lista ismeretében feltérképezhetők a felhasználói szokások, így a védelem tervezésénél nem megérzésekre, hanem konkrét adatokra támaszkodhatnak az információbiztonsági vagy IT-üzemeltetési szakemberek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.