Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Újabb akkumulátorokat hív vissza a Lenovo

Bodnár Ádám, 2007. március 02. 10:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Lenovo csütörtökön önként visszahívott közel 205 ezer Sanyo által gyártott nagykapacitású lítiumion akkumulátort, amelyeket egyes ThinkPad modellekhez lehet utólag megvásárolni. Az akkumulátorok -- amennyiben a géphez vannak csatlakoztatva -- a sarkukat ért erős ütés esetén túlmelegedhetnek, ami balesetveszélyes lehet. Egyelőre öt esetről tudni, amikor leejtett noteszgép-akku túlmelegedett, de balesetet egyik sem okozott.

hirdetés
[HWSW] A Lenovo csütörtökön önként visszahívott közel 205 ezer Sanyo által gyártott nagykapacitású lítiumion akkumulátort, amelyeket egyes ThinkPad modellekhez lehet utólag megvásárolni. Az akkumulátorok -- amennyiben a géphez vannak csatlakoztatva -- a sarkukat ért erős ütés esetén túlmelegedhetnek, ami balesetveszélyes lehet. Egyelőre öt esetről tudni, amikor leejtett noteszgép-akku túlmelegedett, de balesetet egyik sem okozott.

A szóban forgó 9 cellás akkumulátorok (gyári modellszám FRU 92P1131) 2005 novembere és 2007 februárja között kerültek piacra és a ThinkPad R60, R60e, T60, T60p, Z60m, Z61e, Z61m, valamint Z61p gépekkel kompatibilisek. A Lenovo tájékoztatása szerint a 205 ezer hibás akkumulátorból 100 ezer az Egyesült Államokban került forgalomba, a többi pedig más országokban. A vállalat ingyenes cseréli az akkumulátorokra és azokra egy év garanciát vállal. A magyar felhasználók a 36-1-382-5720 telefonszámon hívhatják a Lenovót a részletekkel kapcsolatban.

Amint arról lapunk is hírt adott, tavaly nyáron számos notebook-gyártó volt kénytelen túlmelegedésre hajlamos notebook-akkumulátorokat visszahívni, amelyeket a Sony gyártott. A Lenovo több mint félmillió áramforrást talált veszélyesnek, amelyeket a 2005 februárja és 2006 szeptembere között gyártott ThinkPad T43, T43p, T60, X60, X60s, R51e, R52, R60 és R60e noteszekhez adtak vagy azokhoz lehetett megvásárolni. A két visszahívásnak nincs köze egymáshoz, mivel az egyikben Sony, a másikban pedig Sanyo gyártmányú áramforrások érintettek.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.