Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Speciális tanterem segítheti az infokommunikációs technológiák bevezetését és tesztelését az oktatásban

Bodnár Ádám, 2007. március 01. 13:13
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Speciális tantermet hozott létre a Microsoft Magyarország támogatásával a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja, a projekt célja a ma elérhető legkorszerűbb infokommunikációs technológiák oktatásban való felhasználásának életszerű bemutatása. A tantermet elsősorban a tanárok képzésében és továbbképzésében, valamint az oktatástudományi kutatásokban használják majd.

hirdetés
[HWSW] Speciális tantermet hozott létre a Microsoft Magyarország támogatásával a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselméleti Kutatócsoportja, a projekt célja a ma elérhető legkorszerűbb infokommunikációs technológiák oktatásban való felhasználásának életszerű bemutatása. A tantermet elsősorban a tanárok képzésében és továbbképzésében, valamint az oktatástudományi kutatásokban használják majd.

Csapó Benő egyetemi tanár, a kutatócsoport vezetője szerint mielőtt egy oktatási módszert széles körben elterjesztenek, érdemes azt laboratóriumi feltételek között kipróbálni, alkalmazhatóságát, hatékonyságát a gyakorlatban kipróbálni, felmérni. Az új infokommunikációs technológiák végtelenül sok új ismeretközvetítő, képességfejlesztő eljárás lehetőségeit teremtették meg, azonban ezek kidolgozását nem lehet csak a gyakorló tanároktól elvárni, szükség van az ilyen feladatokra szakosodott, speciális felkészültségű kutatócsoportokra is. A tanterem egy hosszabb távú kutatási-képzési program első lépésének tekinthető.

A tanteremnek már a bútorzata is különbözik a hagyományos tantermekétől. Falai meleg színűek, a görgőkön mozgatható asztalok elrendezését gyorsan meg lehet változtatni az egyéni tanulás, a páros vagy 3-6 fős kiscsoportos munka feltételeinek megfelelően. A terem minden egyes asztalához tartozik egy otebook, tablet PC vagy ultramobil pc. Az összes számítógép vezeték nélkül csatlakozik az internetre. A tanári gépről irányítva egy-négy tanuló számítógépnek képernyőjét lehet a kivetítőn megmutatni.

A teremben megtalálható a legkorszerűbb interaktív tábla is, melyen nemcsak tetszőleges oktatóanyag jeleníthető meg, hanem az arra írott, rajzolt információt rögzíteni is lehet, a tárolt információt a megfelelő hordozón akár a tanulók is hazavihetik.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.