Szerző: Ady Krisztián

2007. március 1. 13:23

Levegőbe vetít az IO2 Technology új megjelenítője

Igen mélyen zsebbe kell nyúlni az IO2 Technology legújabb megjelenítőjéért, a Heliodisplay M3-sorozat két tagjáért, a közel 20 ezer dollár (~3,5-3,7 millió forint) kifizetését követően azonban egy olyan kijelző birtokába juthatunk, mellyel eddig csak a fantasztikus filmekben, például a Star Trek, vagy Star Wars sorozatban találkozhattunk.

[HWSW] Igen mélyen zsebbe kell nyúlni az IO2 Technology legújabb megjelenítőjéért, a Heliodisplay M3-sorozat két tagjáért, a közel 20 ezer dollár (~3,5-3,7 millió forint) kifizetését követően azonban egy olyan kijelző birtokába juthatunk, mellyel eddig csak a fantasztikus filmekben, például a Star Trek, vagy Star Wars sorozatban találkozhattunk.

A 30 hüvelykes, azaz 76 cm-es normál, 4:3 képarányú képet vetítő -- de szélesvásznú tartalmakat is támogató -- megjelenítő ugyanis nem falra, üvegre, vászonra, vagy más felületre, hanem egyszerűen a levegőbe vetít. Az 1024 x 768 pixeles felbontást támogató, akár interaktív, "virtuális egér" opcióval is kérhető (M3i) kivetítő akár nappali fényben is látható, színes képet készít. A Heliodisplay képe láttán valószínűleg mindenki a földön keresgélné az állát, főleg, hogy maga a kivetítő leginkább egy oldalára fektetett PC-toronyház méretű, így akár az asztalba is beépíthető.

M3i Heliodisplay
Ez nem egy birodalmi cirkáló terme

A speciális megjelenítőt elsősorban "ipari" célokra ajánlja a vállalat, például egészségügy vagy hadászat, de akár egyszerű magánszemélyek is megvásárolhatják. Éke lehet vállalati tárgyalóknak, videokonferencia központoknak, kiállításoknak, múzeumoknak, de akár egy egyszerű éjszakai klubnak is.

A Heliodisplay M3 bármilyen videoeszközről, például DVD-lejátszóról fogad jelet, de feláras változata egy virtuális egeret is nyújt, mellyel a készülékre kötött PC is irányítható. A kép megtekintéséhez és átviteléhez semmi speciális segédeszközre, szemüvegre nincs szükség.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról